15 Temmuz gecesi ile ilgili konuşan Başkan Sözlü, demokratik hukuk devletine böylesi girişimlerin yakışmadığını, milli iradeye her zaman saygı duyulması gerektiğini vurguladı

‘’KABUL EDİLEMEZ BİR KALKIŞMADIR’’

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı son oturumunda 15 Temmuz hain darbe girişimi kınandı. Gündem öncesi CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, demokrasiye vurulmaya çalışılan bu darbenin kabul edilemez olduğunu ifade ederken, AKP Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı 15 Temmuz’un Türk Milleti’nin hafızasından silinmeyeceğini, milletin darbeyi önlediğini ifade ederek meclis üyelerinden darbe girişimi gecesi şehit olan vatandaşlarımız için Fatiha okumalarını istedi.

‘’DEVLET BAHÇELİ İLE GURUR DUYUYORUM’’

MHP Meclis Üyesi, Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise 15 Temmuz’un kahramanının bu işin bir kalkışma hareketi olduğunu anlar anlamaz parti genel merkezine giden MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu, Adana’da ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün AKP İl Başkanlığı binasına gitmesinin büyük önem arz ettiğini ifade ederken ‘’Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile gurur duyuyorum’’ dedi.

‘’LİDER DEVLET BAHÇELİ DARBENİN KARŞISINDA HÜKÜMETİN YANINDAYIZ DEME CESARETİ GÖSTEREBİLMİŞTİR’’

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından  konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, demokrasi ve özgürlük karşıtı bir kalkışmanın yalnızca hükümete değil milli iradeye karşı yapıldığını ifade ederken, ‘’Bu kalkışma esnasında Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli hükümetin arkasındayız deme cesaretini göstermiştir. 15 Temmuz'da başarılı olmayan kalkışma bu tip kalkışmalara karşı bir Türk Milleti’nin duruş göstereceğinin belirtisidir’’ dedi.

‘’DEMOKRASİYİ KÖKLEŞTİRMELİYİZ’’

Bu tip kalkışmaların demokrasinin hukukun tam olarak oturmadığı ülkelerde yaşanabileceğini aktaran Başkan Sözlü, ‘’Lüksemburg'da Danimarka'da göremezsiniz bu kalkışma tiplerini. Hukukun ve demokrasinin tam olarak oturmadığı ülkelerde illegal siyasi örgütler oluşabilir, devlet erkini ele geçirerek bir güç oluşturmak isteyebilirler. Gelecek nesillere sağlam bir yapı bırakmak için demokrasiyi kökleştirmek lazım’’ dedi.