Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 stratejik planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Adana Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis oturumunda ele alınan stratejik plan Adana’nın gelecek 5 yılını şekillendirecek.

2015-2019 stratejik planının görüşüldüğü meclis oturumunda AK Parti grubu adına grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı söz alarak plandaki eksikliklere dikkat çekti. Bir önceki meclis oturumunda AK Parti Grubu’nun belirttiği eksikliklerin giderilmesi sonrası stratejik plan Adana Büyükşehir Belediye Meclis’nden geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı bazı basın yayın organlarında AK Parti Grubu’nun plana önce ‘hayır’ dediği sonra ise ‘evet’ oyu verdiği şeklinde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gülaçtı , ‘AK Parti Grubu’nun Stratejik Planla ilgili ortaya koyduğu eksikliklerin giderilmesinin ardından Adana’nın geleceğini ilgilendiren plana evet denmiştir. AK Parti Grubu olarak bizler sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmayız. Bizim amacımız Adana’nın geleceği için yapıcı muhalefet yapmak ve bu yolda her türlü eleştiriyi her platformda yaparız. Eleştirilerimiz ve önerilerimiz dikkate alındığı müddetçe Adana’nın menfaatine olacak her türlü olumlu çabanın hem destekçisi hemde takipçisiyiz. Bazı basın yayın organlarında oluşturulmaya çalışılan algı gerçeği yansıtmıyor. Önce ‘hayır’ oyu verip sonra ‘evet’ demedik. Plandaki eksikliklerle ilgili tespitlerimizi mecliste yaptığımız konuşmayla ortaya koyduk. Söz konusu eksiklikler giderildi ardından yapılan oylamada bizde olumlu yönde oy kullandık. Adana’nın geleceği için AK Parti Grubu olarak eksik gördüğümüz ne varsa açık açık ortaya koyduk. Bu tespitlerimiz stratejik plana eklendi. Adana’nın kazanması için ne gerekiyorsa onu yaptık’ dedi.