Aladağ Pos Yolu diye nitelendirilen grup yolunun beton yol yapımı temel atma töreni, coşkuyla ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, muhtarlar ve Aladağlılar katıldı.
 
Aladağ Pos Bölgesi Yolu'nun temel atma törenine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, söz konusu yolun yapımında emeği geçen bürokratlarını 'kahramanlar' olarak takdim ederek, Karasalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a ve Büyükşehir Bürokratlarına teşekkür etti.
DEVLET BAHÇELİ’DEN, “TÜRKMENLERİN İHMAL EDİLMİŞLİĞİNİ BİTİR” TALİMATI ALDIM.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin başında Aladağlılar gibi bir Türkmen Beyi olduğuna dikkat çeken Başkan Sözlü, "Kendisinden aldığım yagane talimat, 'Türkmenlerin ihmal edilmişliğini bitir evladım' olmuştur. Dolayısıyla Pozantı,  Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan gibi bölgelerin yıllardan  beri ihmal edilmişliğini bitirmek üzere talimatlandırıldım. Türkmen Beyi'nin, Liderimiz Sayın Bahçeli'nin de sizlere selamını getirdim” dedi. 
BAŞINIZI EĞDİRMEYECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Yasası'ndaki değişikle birlikte Aladağ'ın bütün sorunlarını üstlendiklerini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Aladağ'da ne suyunuz, ne de yolunuz var. 12 yıldır iktidarın her dediğini yaptınız, itimat ettiniz ve inandınız. Ne hizmetlerini gördünüz Allah Rızası için? Elinizi açın ve ne kaldıysa söyleyin. Sizlerin başını her 2-3 yılda bir kimseye eğdirmeyeceğiz. Alacağınız hizmetler için sizi hiç kimseye yalvartmayacağız. Biz aziz Türk Milletinin büyüklüğüne iman etmişiz. Cenab-ı Allah'a olan imanımız gibi size olan hizmet aşkımız aynı derecededir. Bunları yaparak size hizmet etmenin şerefine nail olacağız ve hizmetlerimizi de kaliteli yapacağız, bir kere yapacağız" diye konuştu.
Yol sorunun çözümünün ardından bölgeyi kalkındıracaklarını ifade eden Başkan Sözlü, şunları söyledi: " Önce bu Pos Grubu ana güzergahını Karaisalı'ya kadar, oradan da Adana'ya sizi ulaştıracak bir mekanizmayı hazırlayacağız. Belediye otobüsleri koyduk diye dolmuşçu kardeşlerimiz üzülmesin. Esnafımızın da rızkına göz dikmeyiz.  Onlarla ilgili de bir reçete yazacağız. Ama aslolan haklımızın refah toplumunun bir parçası olması. Söz konusu yol, üzerinde 9 tane köprü olan 42 kilometrelik bir yol. Ayrıca yol boyunca su ihtiyacını ihtiyacını karşılamak üzere borular döşeyeceğiz. Bu yol yapılacak ve bitecek. İnşallah ondan sonra da bölgenin kırsal kalkınmasına öncelik vereceğiz."
ÇİFTEHAN'A TERMAL KAPLICA
Çiftehan Hattı'na doğru ulaşan bölgede bir termal kaplıca için  jeofizik etüt yaptıracaklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Sıcak su bulursak belki bölgeyi bir termal bölge alanı olarak ilan edip, buralarda termal turizm yatırımını da teşvik edeceğiz. Kısacası Aladağ için çok şey düşünüyoruz. Size gelip 'İktidardan belediye başkanı seçin, hizmeti bol olur' dediler. 12 senedir iktidarın programlarını görüyorsunuz. Sözüm ona  'Türkiye uçmuş.' Peki bu 12 yılda Aladağ'da elinizde ne kaldı? Ben de muhalefet Parti'sinin belediye başkanıyım, kimseden bir şey gördüğümüz yok. 'Bu değirmenin suyu nereden?' diye soracak olursanız, biliniz ki biz hizmet aşkıyla varız. Milletimiz, ülkemiz ve davamız için varız. Ama biz her şeyden önce Allah rızası için varız. Allah rızasının olduğu yerde Cenab-ı Allah'ın rahmeti de, bereketi de eksik olmaz. Hizmet için vazifelendirildik. Sizler de size benzeyişimize inandınız ve bize görev verdiniz. Bundan sonra burada bize düşen size layık olmaktır. Yaptıklarımız, Müslüman Türk milletinin başı dik, sırtı pek refah toplumunun bir parçası olması idealinin bir yansımasıdır.”
Başkan Sözlü, anayol yapımının ardından otobüslerin ara güzergahlara girerek, köyler ulaşım hizmeti götüreceklerini belirtti.
HIZIMIZ ARTAR AMA KESİLMEZ
Son olarak genel seçimlere de değinen Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle konuştu:  "Göz göre göre hala bu gidişata müsaade ederseniz, o zaman da bu milletin sığınacağı hiç bir yer kalmamış demektir. Vicdanınızı iyi tartın. Aziz şehitlerimizin, gazilerimizin mirasına ihanet edilmesine izin vermeyin. Biz zaten sizlerle 30 Mart'ta sözleşmeyi yaptık, seçim sonuçlarından sonra da kararımız değişmez, hızımız artar ama kesilmez."
36 BİN TON MALZEME
Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu da, yöre halkının bu güne kadar ihmal edilmişliğine dikkat çekerek "Öncelikle burada yaşayan vatandaşlarımızın mevcut yolları hak etmediği düşüncesinden hareketle yolun bütün olarak keşfini çıkarttık, projelendirdik ve ihalesini yaptık. Burada 36 bin ton malzemeyi 3 değişik bölgeye istifledik, onun üzerine beton yol yapılması gerektiğini tespit ettik. Projeyi  Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’e aktardığımızda, derhal yapılması gerektiğini ifade edip, onaylayarak talimat verdiler. Bizler de bu projeyi bugünlere kadar getirdik. Adana'daki Süleyman Demirel Bulvarı’nda kullandığımız asfaltın kalitesi ne ise, burada yaptığımız yolların kalitesi de aynı olacak. Söz konusu yolu 150 günde bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 42 kilometrelik bu yola boydan boya 30 santimetre çapında boru döşüyoruz. Bunu, bölgede evine su almak isteyenler için kolaylık olsun diye yapıyoruz” diyerek teknik bilgi verdi.
TORPİLLİSİNİZ
Aladağ'ın Karaisalı'nın bağrından kopan bir ilçe olduğunu anımsatan Karaisalı  Belediye Başkanı Sadettin Arslan da Aladağ'a yapılan Büyükşehir Belediyesi yatırımlar ile kısa bir bilgi verdi ve, “Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İşin aslına bakılırsa siz biraz daha fazla torpilli gibisiniz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım da özel bir ilgi gösterdiği için burada siz üç koldan hoş tutuluyorsunuz, hizmetler sizin için yağmur gibi geliyor. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun." dedi