Seyhan’ın her kesimine adil ve eşit hizmet götürmeye kararlı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Seyhan için ürettiği sosyal projelerle dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere toplumun her kesimini kucaklayacağını belirtti. Seyhan’ın yıllardır hizmet alamadığını ifade eden Çalışkan “Ürettiğimiz projelerle Seyhan’ın geri kalmışlığına son vereceğiz. Akılcı ve insana saygı önceliğimizle sorunları çözeceği” dedi.

MAHALLE KONAKLARI VE YEŞİL SEYHAN

Her Mahalleye “Mahalle Konağı” yapacaklarını anlatan Çalışkan “Mahalle konaklarında iki büyük salon olacak. Zemin katta gençlerimizin spor yapabileceği salon olacak. Ayrıca aile hekimliği ve Muhtarımız için tahsis edilmiş özel bölümler olacak. 1. Katta yapacağımız iki salonun birinde o Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın düğün, nişan sünnet gibi organizasyonlarını ücretsiz yapacağız. Diğer salon ise taziye salonu olarak kullanılacak. 2. Katta ise gençlerimiz için etüt odaları, kütüphane ve bayanlarımızın spor yapabileceği bölümler olacak” dedi. Çalışkan, Seyhan’ın daha yeşil olabilmesi için sürdürülebilir yerleşme ilkelerine göre şekillenen, ekoloji odaklı vizyon planı çerçevesinde “Ekolojik kent tasarım rehberi” hazırlanacağını kaydetti. Çalışkan “Sağlıklı Seyhan için Yeşil Seyhan’ı oluşturmakta kararlıyız. Bu amaçla; kentin uygun alanlarında, parklarında, yaz-kış yeşillendirme çalışmaları yapacağımız gibi, kente nefes aldıracak bir “Kent Ormanı” kuracağız.

SEYHAN KART- İŞSİZLİKLE VE YOKSULLUKLA MÜCADELE

Kentte yapılacak yardımların adil olmasının önemine değinen Çalışkan Seyhan Kart hakkında şu bilgileri verdi;

“Seyhan Kart ile hiç geliri olmayan vatandaşa küçük bir katkı sağlanırken, geliri olup geçim sıkıntısı çeken vatandaşa da alış-verişlerde belli indirimler ve kolaylıklar kazandıracak. Bu kartla, gıda, giyim, kırtasiye, sağlık ve ilaç gibi vazgeçilmez ihtiyaçların karşılanması sırasında Seyhanlı olmanın avantajı ortaya konacak. Tedarikçi kurumlarla indirim anlaşmaları yapılacak. Hiç geliri olmayan ve çalışamayacak durumdaki vatandaşımıza da şartlara uygun olarak ayni ve nakdi yardımların yapılacak”


SOSYAL PROJELER KOLAYLIK SAĞLAYACAK

İşsizlik ve yoksullukla mücadele konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Aşevi ve barınma evi,  çorba durakları gibi sosyal çalışmalarla vatandaşın her zaman yanında olacaklarını söyledi. Çorba duraklarının, özellikle sabah saatlerinde işe, okula giden ve dar gelirli vatandaşlara hizmet vereceğini anlatan Çalışkan, Engellilere yönelik olarakta Engelsiz Seyhan Bilgi bankası ve Engelsiz taksi uygulaması başlatacaklarını belirtti. Engelli meclisini de kuracaklarını ifade eden Çalışkan dezavantajlı vatandaşların her zaman yanında olacaklarını vurguladı.