Gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılaşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Adil ve Eşit hizmet anlayışıyla Seyhan’da Sosyal barışı sağlayacağını belirtirken vatandaşın huzur ve mutluluğu için yapacağı projeleri de anlatıyor. Kent kimliğinin oluşmasının önemine dikkat çeken Çalışkan, Seyhan’ın tarihi özelliğini ortaya koyacak projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

TARİHİ ADANA PROJESİ (TAP)

Seyhan’ın çok zengin bir tarihi olduğunu ifade eden Çalışkan Tarihi Adana Projesiyle bu tarihin yerli ve yabancı turistlere sunulacağını belirtti. Çalışkan “Merkezini Tepebağ’ın oluşturduğu, Eski Vilayet binası, Adliye sarayı, Küçük saat ve Yağ Camii’ni içine alacak bölge Tarihi Adana Projesi (TAP) kapsamında yeniden düzenlenecek. Ve Tarihi binaların restorasyonuyla birlikte kurulacak bedestenlerle nostaljik bir alış-veriş ve turizm merkezi haline getirilecek.” dedi.

Bu bölgede oluşturacakları tramvay hattıyla da yerli ve yabancı turistlere tarihi bir gezi imkânı sunulacağını vurgulayan Çalışkan, “Yine bu bölgede bulunan konaklar eşsiz güzelliğe sahip evler ve köşklerin tamamı kendi tarihsel özelliklerine sadık kalınarak restore edilecek ve tarih canlanacaktır” diye konuştu. 

SEYHAN YAYA BÖLGELERİ VE YAYALAŞTIRMA PROJELERİ

Türkiye’nin 54 ilinden büyük olan Seyhan’da yaya bölgelerinin bulunmadığını anlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, yaya haklarının yok sayıldığını söyledi. Çalışkan şunları söyledi;

“Yaya bölgeleri ve yayalaştırma projeleri ile uygun yerlerde vatandaşımızın rahatça dinlenip, alış-veriş yapabileceği, esnafımızın uygun şartlarda vitrinlerini sunabileceği mekanlar oluşturacağız. Bu konudaki ilkemiz, vatandaş öncelikli olacak. Araçlar yaya kaldırımlarına park edemeyecektir. Yayaların egzoz gazlarıyla zehirlenmemesi, gürültüden rahatsız olmaması, üzerlerine çamur, toz ve benzerinin sıçratılmaması için önlemler alınacak. Yaya yoluna paralel bisiklet yolları yapılacaktır. Kent yaşamının gerçek sahipleri yayalardır. Yayalar, yerel yönetimlerle birlikte yayalık haklarını savunabilecek, şikâyetlerini iletebileceği bir örgütlenme geliştirilebilecektir.”