Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Koza Tv İstanbul Stüdyolarında ‘Gazeteci’ programına konuk oldu. Koza Tv ve Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin’in hazırlayıp sunduğu ‘Gazeteci’ programına konuk olan Başkan Çelikcan, kent gündemine ilişkin önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Canlı yayında ilk olarak Cuma günü İstanbul’da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzası atılan Adana Entegre Sağlık Kampusu’nun önemine vurgu yapan Başkan Çelikcan, Adana’ya yapılan dev sağlık yatırımı ile birlikte Adana’nın bölgede cazibe merkezi olacağını söyledi.

 

“ADANA’NIN SAĞLIK TURİZMİNDEKİ PAYI ARTACAK”

Yapılacak şehir hastanesi ile Adana’nın ‘sağlık üslerinden’ biri olacağını söyleyen Başkan Çelikcan, “Bin 550 yataklı yaklaşık 310 bin metrekarelik bir alan üzerine 6 ihtisas 1 de genel hastane olmak üzere 7 tane hastanen bir arada bulunacağı dev bir sağlık kampusu... Tabii Adana aslında bu yatırımla beraber bölgenin de sağlık turizm açısında önemli bir merkezi oluyor, cazibe merkezi oluyor. Tabi bunun hem Adana'ya hem Yüreğir'e ve hem de bölgeye çok ciddi katkıları olacak. Cuma günü bu imza atıldı. Bu noktada, bu kadar büyük bir araziyi temin edip imar planlarını hazırlayıp, belli bir süreç neticesinde buraya gelmesi kolay olmadı ama başarıldı. Nitekim ihalesi yapıldı bugün Cuma günü imzaları atıldı. İnşallah 6 Ekim'de Sayın Başbakanımız Adana'da toplu açılış yapacak.” dedi.

 

“ADANA VE BÖLGESİNE HAYIRLI OLSUN”

Adana şehir hastanesinin aynı zamanda bölgesinde bulunan diğer hastanelere de hizmet vereceğinin altını çizen başkan Çelikcan, “Adana Entegre Sağlık Kampusu Adanalılara ve bölgesinde bulunan diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İnşallah Sayın Başbakanımız tarafından 6 Ekim’de temeli atılacak bu dev hastanemiz çok kısa bir zaman içinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

YÜREĞİR’DE ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ PROJESİ

Başkan Çelikcan, ayrıca Yüreğir’de başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de son durumu hakkında bilgi vererek, kentsel dönüşün projesi ile yeni bir Yüreğir inşa ettiklerini söyledi.

 

Başkan Çelikcan: “Göreve geldikten hemen sonra 8 mahallemizde 'Kentsel Dönüşüm' alanları ilan ettik. Şuanda Kentsel Dönüşüm ilan edilmiş durumda. 2 mahallemizde Adana Büyükşehir Belediyesi ilan etti, 6 mahallemizde Yüreğir Belediyesi olarak biz kentsel dönüşüm ilan ettik. Toplam 8 mahallemizin muhtelif yerlerinde, Köprülü Mahallesi ile Kışla Mahallesi’nin tümünde kentsel dönüşüm ilan ettik. Bu proje daha önceleri vatandaşa anlatılmadan dayatıldı ve vatandaşa orda oluşturulan imar rantı verilmedi. Kışla Mahallesi'nde bakın 9 yılda yapılmayanı biz 3 yıl da yaptık ve yapıyoruz. Vatandaşı hem aslında orda da 3 yıl sürmezdi bizim bu projenin başlaması... Ancak sebep şuydu; oradaki vatandaş Sinanpaşa Mahallesi'nde o kötü uygulamadan muzdarip olduğu için inanmıyordu ve güvenmiyordu. Çünkü vatandaşın elinden alıyorsunuz ve “Siz başta tarafa gidin” diyorsunuz, orda oluşacak imar rantını vatandaşa yansıtmazsanız, onlarda bu işe "Evet" demez. Bu bir sosyal projedir ve sosyal projenin tarafı, bir taraf Toplu Konut İdaresi ile devlet ise bir tarafı da vatandaş... İkisin bu işi anlaşarak çözmesi lazım.” dedi.

 

“HAK SAHİPLERİ ANLAŞMA YOLUNA GİTTİK”

Yüreğir Belediyesi olarak kendilerinin vatandaşlarla anlaşma yoluna gittiklerini söyleyen Başkan Çelikcan, oluşturulan imar rantını vatandaşlara dağıttıklarını söyledi. İmar planı yapılmayan, çürük ve çarpık kentleşmenin olduğu bölgelerde Kentsel Dönüşüm Projesi’ni uyguladıklarını söyleyen Başkan Çelikcan, “Yüreğir’deki binaların tamamına yakını depreme dayanıksız konutlar. Biz bu konutları yıkıp yerine depreme dayanıklı konutlar yapmak istiyoruz. Tüm bunları yaparken de vatandaşımızı mağdur etmemek temel gayemiz. Bu nedenle proje için vatandaşlarla anlaşma yoluna gittik ve hak sahiplerinin olurunu aldık” şeklinde konuştu.

 

“YÜREĞİR’DE ARTIK SU BASKINI YOK”

Başkan Çelikcan Koza Tv İstanbul Stüdyolarındaki canlı yayında ayrıca yaklaşık 4 yıllık görevi sırasında yapmış olduğu hizmetler hakkında da bilgi verdi. Canlı yayında Selahattin Sekin ile SMS ve internet üzerinden gelen e-maillere de yanıt veren Başkan Çelikcan, Artık Yüreğir’de su baskınlarının yaşanmayacağını söyledi.

 

İlçede bulunan 6 bin sokaktan yaklaşık 4 bin 500 tanesinde çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Çelikcan, “İlçede başlattığımız yol çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çamur deryasına dönen sokakları asfaltla tanıştırıyor. Drenajı ile geçmişte drenaj falan hak getire... Drenaj; oyuklu asfalt yani yaptığımız bu sistemle  yağmur suyunu alt yapıdaki kanalizasyon borularına indiriyoruz. Geçmişte hep duyardık, "Yüreğir'de su baskınları yaşanıyor" hamdolsun şimdi bu drenaj sistemleri ile bu durum Yüreğir'de yaşanmaz oldu.” dedi.

 

ÇELİKCAN’NIN HAYAL ETTİĞİ ADANA…

Başkan Çelikcan ayrıca Koza TV Genel Yayın Yönetmeni Sekin’in sorusu üzerine canlı yayında hayalindeki Adana’yı da anlattı.

 

Adana’nın hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Başkan Çelikcan, “Adana bir defa 21. Yüzyılda ulaşım sorununu çözmüş, özellikle yatırımcıyı buraya çekecek imar planlarını şehrin gelişimini sağlayacak imar planlarını halletmiş, turizm açısından şimdi Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik büyük destek veriyor. Kendisi Adanalı... Sayın Bakanımız Adana'mızın yetiştirdiği çok önemli bir Siyaset ve Devlet Adamı... Adana'mıza katkıları çok büyük, sorunların çözümünde çok büyük emekleri var. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyor. Kendisinin merkezden desteği ve yerel yöneticilerin de merkezle entegre olarak turizmi belli bir noktaya getirmesi, sanayimiz iyi noktada onu özellikle Organize Sanayi daha da geliştirilip yatırımcıyı buraya çekmemiz istihdamı bu şekliyle merkez-yerel iş birliği ile arttıracak ve onun da ötesinde bugün Ceyhan dünyada önemli bir enerji üssü şimdi bütün şehir yasası ile Ceyhan'da büyükşehire bağlanıyor. Bu durumu Adanalının lehine çevirmek.” diye konuştu.

 

“GÖREV VERİLİRSE ‘BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLURUM”

Selahattin Sekin, canlı yayının son dakikalarında ise Başkan Çelikcan’a yaklaşan 2014 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmayacağını sordu. Bu soru üzerine ise Başkan Çelikcan, “Bizim 'Adayız' veya 'Aday Değiliz' diyerek ortaya çıkmamız çok doğru bir şey değil. Zaten böyle bir görevi eğer bu yapılan değerlendirmeler neticesinde tevdi edecek olurlarsa bu görevi kime verecek olurlarsa olsunlar onu ben inanıyorum ki layıkıyla yapacaktır. Bu görev bize verilirse bizde tabi ki layıkıyla yapmaya, elimizden gelen bütün gayretle Adana'yı bir yere taşımaya çalışırız.” dedi.