Adanahabermerkezi.com
Bunlardan biri de Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'dı. Çelikcan düzenlenen etkinliklerde Öğretmenlere sevgi, saygı cümleleri kurdu. Ancak Başkan Çelikcan, en çok sevgi ve saygıyı hak edenlerin başında olan Başöğretmen Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün Yüreğir Belediyesi'nin en fazla 50 Metre uzağındaki büstünü görmezden gelerek bakımsız bırakması tepki çekti. 


Aksantaş Fabrikası döneminden kalan büstü yıllardır restore ettirmeyen Başkan Çelikcan'ın Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e göstermekten imtina ettiği ilgiyi öğretmenlere göstermesi, "Samimiyet" konusunda da soru işaretlerine neden oldu.
Başkan Çelikcan'ın sorumluluğunda olmasa bile Türkiye Cumhuriyeti kurıucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün büstünün bakımsız durumunu gözlemleyerek, bakımını yaptırması gerektiğini ifade eden Yüreğirliler duyarsızlığa tepkili. 


Atatürk büstü, Yüreğir Belediyesinin yaklaşık 50 metre yanında bulunuyor. 

"BAŞKAN ÇELİKCAN GÖZÜNÜ DOKTORA GÖSTERSİN"

Yüreğirliler "Başkan Çelikcan Belediyenin yanı başında uzun süredir bakımsız duran Atatürk büstünü, Öğretmenler gününde "Başöğretmen" sıfatına yakışır şekilde restore ettirmesi gerekirdi. Burnunun dibindeki büstü görememesi imkansız. Belki de gözlerinde sorun var. Gözlerini doktora göstersin. Ayıptır. Kimse 'Büstü onarmak Çelikcan'ın görevi değil' demesin. Gidin Çukurova ilçesinde, Seyhan ilçesinde Çelikcan'ın Yüreğir Belediyesi ile ilgili reklam afişleri var. Sen git Seyhan'da Çukurova'da Yüreğir'in reklamını afişlerle yap, burnunun dibindeki Atatürk büstünü restore ettirme. Başkan Çelikcan daha Yüreğirli'nin nabzını tutamamış gidip başka yerlerde Yüreğir'in reklamını yapıyor. Ayıp" dediler.