YORUM
Buraya kadar herşey normal. Ak Partili olan Mahmut Çelikcan partisinini bayraktarlığını yaptığı "Evet"in çıkması nedeniyle kutlama veya teşekkür edebilir. Ancak bir sorun var. 
Adana'da Ak Partili Belediyelerin ve partinin lokomotifi Yüreğir Belediyesi. Yani Mahmut Çelikcan. Adana'da Hayır Yüzre 58,19 çıktı. o da yetmedi Adana'da Ak partinin kalesi sayılabilecek olan Yüreğir'de Yüzde 52,3 Hayır oyu çıktı. Hükümet Çelikcan ne istediyse adeta verdi. Şehir hastanesi, Yeni Numune hastanesi gibi çok önemli devlet yatırımları Yüreğir'de yapıldı. Yapılsın da. Amma ve lakin Hükümet Başkan Çelikcan'ın elini güçlendirecek yatırımlar yaparken, Başkan Çelikcan ilçesinde "Evet"i çıkartamadı. Şimdi vatandaşta partililerde soruyor.
"Sahi Başkan sen kimi kutluyorsun"

HABER
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Türk Halkının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet dediğini belirterek "Vatandaşlarımız istikrara, güçlü liderliğe evet demiştir. Türkiye sivil siyaset eliyle yönetim sisteminin değişmesine karar vermiştir. Kazanan Türkiye olmuştur. Demokrasi kazanmıştır. Referandum oylamasında sandığa giderek oy veren bütün herkese teşekkür ediyoruz." diyerek seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

Türkiye'nin anayasa değişikliği ile referandumu büyük bir olgunluk, huzur ve demokratik toplumlara örnek teşkil edecek yüksek bir katılımla gerçekleştirdiğini belirten Başkan Çelikcan "Hayata geçirilecek yeni sistemle, yönetim şekli hızlanacak, devletteki çarklar hızlanacak, özel sektör önünü daha rahat görecektir. Burada kazanan milletiz olmuştur. Türk Milleti geleceğine sahip çıkmıştır. Hem yerli hem uluslararası yatırımcılar rahat bir nefes almıştır. Türkiye'nin geleceğine yönelik çok önemli bir sorun güzel sonuçla neticelenmiştir." dedi.

Türkiye'nin ileri demokrasi için çok önemli bir adım attığını belirten Başkan Çelikcan "Türkiye referandum oylamasını tüm dünyaya örnek olacak şekilde büyük bir katılımla bayram havasında geçirdi. Bu millet artık hiç bir vesayete, tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.  Egemenliğin yeğane sahibi büyük Türk Milleti, ülkesinin geleceği hakkında son sözü söyleyerek, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Türkiye bundan sonra her yönüyle istikrarlı bir ülke olacaktır."şeklinde konuştu.