Yüreğir İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresinde 228 delegenin oyunu alarak Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı’na seçilen Ahmet Çözer’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Çelikcan kongrelerde yeniden göreve seçilen diğer ilçe başkanlarına da başarılar diledi.
 Yüreğir Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, AK parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İl Koordinatörü İsmail Bilen, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, AK Parti ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle çak sayıda partili ve davetli katıldı. 
 AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurluk’un başkanlığını yaptığı divan; İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Doğan, Mehmet Emin Ayan, Yusuf Duran Alaksoy ve Emine Yıldırım’dan oluştu. Mevcut Başkan Hacı Bahadır Balcılar’ın aday olmadığı ve Ahmet Çözer’in hazırladığı tek listeyle gidilen kongrede, 234 dele oy kullandı. 6 oyun geçersiz sayıldığı kongrede, 228 delegenin oyunu alan Ahmet Çözer, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı’na seçildi. 
BAŞKAN ÇELİKCAN: ‘UYUMLU ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRDİ’
Kongrede konuşan Başkan Çelikcan  “Görev yaptığım ilk dönem ve 7 aydır bu dönemle altıncı yılımızda Yüreğir teşkilatımızla gerek ana kademe, gerek gençlik kolları, kadın kolları ve mahalle temsilcilerimizle uyum içerisinde çalıştık. Başta ilçe Başkanımız Bahadır Bey olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bu uyum bize haliyle başarıyı getiriyor ve hem yerel seçim, hem mahalli seçimde hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde arkadaşlarımızla güzel bir çalışmayla güzel sonuçlar aldık inşallah önümüzdeki dönemde bu başarılarımızı devam ettireceğiz. Ben sürekli bize özellikle Yüreğir’in sorunlarıyla ilgili göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik olmak üzere Adana Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Her gittiğimizde bizim her sorunumuza önem verdiler ilgi gösterdiler. Çok şükür hizmetler buraya gelemeye başladı. Adana’nın ve bölgemizin en büyük hastanesi Yüreğir’e yapılıyor, yine iki adliye sarayı var ve yine burada devam eden kamu ve özel yatırımlar var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Yüreğir’deki gençlik merkezimizde bitmek üzere ayrıca 4 adet spor sahamızla ilgili talebimiz oldu olumlu karşıladılar. Geçenlerde bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde gündeme gelen olimpik yüzme havuzu için yer temin ettik onu da kendilerine sunacağız uygun görürlerse o hizmeti de Yüreğir’de göreceğiz. Bu hizmetlerin artarak devam edeceğine Yüreğir’in bir cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyorum. Yarınların daha iyi olacağını düşünüyorum. Kongremizin hayırları uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
BAKAN KILIÇ: “AK PARTİ 
GENÇLER ARASINDAKİ AYRIMI KALDIRDI”
Yüreğir ilçe kongresine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç burada yaptığı konuşmada, “AK Parti Hükümeti olarak gençler arasındaki ayrımı kaldırdık. Ayrıca farklı ülkelerin vatandaşlarının bölgemiz içerisinde bazı yerlerde nasıl sıkıntı çektiklerini biz biliyoruz, bazı ülke vatandaşları maalesef hiçbir şekilde tasvip edemeyeceğimiz bir yapı tarafından insanlık dışı bir şekilde öldürülüyor” dedi.
Bakan Kılıç, Türkiye’nin bölgedeki gücüne de değinerek IŞİD terör örgütünü kastederek, “Bir örgüt var her gün insanları öldürüyor onun ismini bile anmak istemiyorum reklamı oluyor. Bu terör örgütünün elinden Türkiye 46 rehinesini burnu bile kanamadan kurtardı. Konsoloslukta çalışan 3 yabancı personel de kurtarılarak ülkelerine gönderildi” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Bakan Kılıç’a tablo hediye etti. Bakan Kılıç AK Partili gençlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.
BAŞKAN ÇELİKCAN CEYHAN VE YUMURTALIK İLÇE KONGRELERİNE DE KATILDI
 
Başkan Çelikcan Ak Parti Yüreğir İçle kongre'sinin yanı sıra Ceyhan ve Yumurtalık kongrelerine de katıldı. Yeniden göreve seçilen başkanlara başarılar diledi.
Ceyhan’da kongreye, mevcut Başkan Süleyman Ulu’nun hazırladığı tek listeyle gidildi. Başkan Süleyman Ulu, yeniden AK Parti Ceyhan İlçe Başkanlığı’na seçildi. AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde ise Başkan Sami Karnas, yeniden AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanlığı’na seçildi.