Çelikcan,”Geçmişte Büyükşehir Belediye Meclisi gündemi  yüzde 90 oranında imar değişiklikleriyle işgal edildi. Böyle bir ortamda birlikteliği sağlamak tabiki zor. Bunu aşmak lazım. Mahalli seçimlerden bu yana belediyeler yeni yeni işe yoğunlaşmaya başladı. Büyükşehir’le ilçeler arasında daha uyum gerektirecek bir diyalog olmadı. Yüreğir’de uyum konusunda sıkıntımız yok ama Büyükşehir Meclisi’nde de bütünlük  anlayışı içinde olunmalı. Gelecek ne gösterecek şimdiden kestirmek mümkün değil. Çok pembe tablo çizmek için henüz erken ama kentimiz ve tüm ilçelerimiz için birlik, beraberlik ve huzurlu bir çalışmayı gönülden temenni ediyor, mutabakatla iş yapılmasını diliyoruz” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne  (ÇGC) iade-i  ziyarette bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi ve Basri Baş ile ülke ve yerel gündeme ilişkin sohbette bulundu. Temel düşüncelerinin  Adana ve ilçelerine nitelikli, kalıcı  hizmet götürülmesi olduğunu kaydeden Çelikcan, bütün belediye başkanlarının bu ortak paydada buluşmayı arzu ettiklerine inandığını söyledi.

“MERKEZİ YÖNETİMLE UYUM ÖNEMLİ”

Birliktelik sıkıntısını aşmak için ilçelerin nasıl Büyükşehir’le uyumlu çalışması gerekiyorsa, Büyükşehir Belediyesi’nin de merkezi yönetimle uyum içerisinde olmasının büyük önem taşıdığını belirten Çelikcan, “Yüreğir’de ‘şov’a kaçmadan kalıcı hizmetler verme çabası içindeyiz. Birilerini suçlamak veya yakınmak için söylemiyorum ama Belediyeyi eski parayla 100 trilyon (100 milyon) lira borçla teslim aldık.Bunun 50 milyon lirasını ödedik. Dolayısıyla Yüreğir Belediyesi olarak bizim aslında 100 milyon liraya kadar borçlanarak hizmet verme hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Ama kesinlikle böyle yapmıyoruz. Bir yandan borç öderken, bir yandan elimizdeki imkanlarla Yüreğir’e hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin Adana’nın gelişiminde bütçe ve yatırım imkanlarıyla yerinin büyük olduğunu vurgulayan Çelikcan, özellikle yolların yap-boz tahtasına dönmesinin önüne geçilmesi için yeni yerleşim alanlarında yapılaşmadan önce altyapının mutlaka eksiksiz tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a ziyaretinden ve samimi açıklamalarından dolayı teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, bugüne kadar  hizipçilikten kurtulamayan Adana’nın çok kan kaybettiğini, artık buna tahammülünün kalmadığını söyledi. Yerel seçimlerden sonra bugüne kadar geçen süreç içersisinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sergiledikleri birlik ve beraberlik görüntüsünün kamuoyunda olumlu algı yarattığını belirten Esendemir, “Bu görüntünün hizmet sunulurken de devam etmesini diliyoruz.Adana ve ilçelerimiz için taşın altına elini koyan, hizmet için beraberlik anlayışı ile davranan tüm belediyelerin her konuda yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.