30 Ağustos Zafer Bayramıyla ülkemizin adeta kaderinin belirlendiğini belirten Başkan Çelikcan 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığı ve kahraman askerlerimizin şehadet bilinci sayesinde 30 Ağustos zaferle sonuçlandırılmıştır.' dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramının Kurtuluş Savaşının en önemli halkası olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ 30 Ağustos Zaferi Türk Milleti’nin var oluş yok oluş savaşıdır. Türk ulusunu yok etmek isteyen düşmanlara karşı Türk Milletinin kadınıyla-erkeğiyle, yaşlısıyla-genciyle omuz omuza vererek ulusal benliğini kurtardığı tarih 30 Ağustostur. 30 Ağustos zaferi neticesinde Türkiye, adeta bir uçurumun kenarından dönmüş, işgalden kurtulmuş; kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye başlamıştır.

Yaşadığımız şu topraklarda ezanımızın susmamasında, şanlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına ve bağımsız birer bireyler olarak yaşamamızda emeği olan başta 30 Ağustos Zafer’inin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şaad olsun.’ diyerek 30 Agustos’un haklı olarak coşkuyla kutlanılması gerektiğini belirtti.