Seçilir seçilmez cemevi inşaatına hız veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Hacı Bektaşı Veli Vakfı’ndan teşekkür gelmişti. Çetin, cemevi inşaatını yapan müteahhit İlker Gönen’in Özlem Ekmen’le nikâhını da “Bir an önce bitirmesi” şartıyla kıymıştı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri Sayim Yılmaz, Gökçe Pişkin ve Ercan Çetin, inşaatı yıllardır devam eden cemevine sağladığı katkı nedeniyle Başkan Çetin’e, “Siz belediye başkanı olduktan sonra vakıf bünyesindeki cemevi inşaatımız büyük bir hız kazandı” diyerek teşekkür etmişlerdi.

AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPACAK

İnşaatı bitme noktasına gelen 100. Yıl Mahallesi’ndeki 4 katlı cemevinin açılış tarihi 16 Kasım Pazar olarak belirlendi. Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılış davetiyesini takdim eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Olağanüstü bir gelişme olmazsa evet” diyen liderinden açılışı yapma sözü aldı. Açılışın görkemli olacağını belirten  Çetin, “İçinde her türlü kültürel-sanatsal ve toplumsal etkinliğin yapılabileceği cemevimizin açılışını yapmak ne mutlu ki bizlere kısmet olacak. Açılışı büyük bir katılımla yapacağız” dedi.

İLK BELEDİYE KREŞİ DE TAMAM

Seçimlerden önce “İhtiyaç duyulan her semte belediye kreşi açacağız” sözünü veren Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu sözünü de tuttu. Belediye binasına 50 m uzaklıktaki ilk kreş tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Seçim vaatleri arasında yer alan 400 kişilik öğrenci yurdu ile ilgili olarak da önemli bir aşamaya gelindi. TMMOB’la yapılan protokol gereği  Çukurova Belediyesi’nin imar düzenlemesini yapıp arsasını tahsis ettiği 200 kız ve 200 erkek öğrencinin kalacağı yurdun temeli de yine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılacak.