Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, yerel seçim çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. “Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” şiarıyla her gün bir mahalleyi, bir köyü veya ilçenin yanı sıra sivil toplum örgütlerini de ziyaret eden Çetin bir yandan vatandaşlardan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için destek isterken diğer yandan Adana’nın yakıcı ihtiyaçları için açıklamalar yapmaya devam ediyor.
Adana’nın yıllardır kent meydanından yoksun bırakılmasını büyük ihmalkârlık olarak nitelendiren CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin,”İlk işimiz Adana’yı güzel bir meydana kavuşturmaktır” dedi. 
Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerindeki şehirlerin kent meydanları ile insanların hafızalarında yer aldığına dikkat çeken CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, Adana’nın kent meydanı olmamasının büyük talihsizlik olduğunu vurguladı. Çetin,”Göreve geldiğimizde yapacağımız en önemli çalışmalardan bir tanesi kent meydanı olacaktır” dedi.
Eyfel Kulesi’nin Paris’i hatırlatarak insanların hafızasında büyük oranda yer aldırdığına dikkat çeken Çetin,”İstanbul Taksim Meydanı ile Ankara Kızılay Meydanı ile dünya gündemine geliyorsa, Adana’da meydansız bırakılmışsa,”PES demek gerekiyor” şeklinde konuştu. CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin,”Bugün bile ülkelerdeki olaylar değerlendirilirken, o şehrin meydanları dile getiriliyor. Bir kent meydanı tarihi ve estetik anlayış ile şehri simgeliyor. Adana’nın yıllardır bu düşünceden uzak bırakılması büyük ihmalkârlıktır” diye konuştu.