Yaz nedeniyle verilen aranın ardından 14’üncü Halk Günü’nde halkla buluşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye hizmetlerini anlatırken “Katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışı lafta değil, hayata geçiriyoruz. Danışma Meclisi toplantısı yaptık, muhtarlarımızı ziyaret ettik, köylerimizde muhtarlarımızla buluştuk, esnafımızı ziyaret edip hem dert dinledik hem övgülerini aldık” dedi. Başta asfalt, temizlik ve park-bahçeler birimi olmak üzere tüm müdürlüklerin 7/24 şevkle çalıştığını belirten Başkan Çetin, “En güzeli de ‘Şu müdürü aradık 7 dakikada geldi, 10 dakika sürmedi’ denmesidir” dedi.

“BELEDİYEMİZ İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULAMAZ”

Her cuma olduğu gibi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Halk Günü’nde birçok vatandaştan övgü de geldi, “İş istiyoruz” diye talepte de bulunuldu.  Gerek kendileri ve gerekse yakınları  için iş isteyenler karşısında Çetin, şunları söyledi: ‘Belediyede istihdam edecek ortam yok’ diyebilirdim ama yine de demiyorum. İş başvurularını alıyor, işadamı örgütlerine ve Organize Sanayi Bölgesi’ne iletiyor, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama şurası çok iyi bilinmelidir ki; Çukurova Belediyesi işsizlik sorununa kesin bir çözüm bulamaz; bu bir devlet meselesi, bir iktidar sorunudur.

“BEN KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAYAMAM”

Çalıştığı ve işini dürüstçe yaptığı sürece belediyede görevli hiç kimsenin işten çıkarılmasının da söz konusu olamayacağının altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine veya bir yakınına iş isteyenlere topluca şu karşılığı verdi: İş başvurularımız 11 bin 500’ü de geçti. Aldığımız taleplerin bazılarını fabrikalara yönlendirip az da olsa iş imkânı yaratmaya çalışıyorum. Ama bu sefer de ‘Ben fabrikada değil, belediyede çalışmak istiyorum; böyle iş mi olurmuş’ deyip vazgeçiyorlar. ‘Ben yatarak maaş alacağım’ diyen varsa kusura bakmasın, çünkü böyle bir iş henüz icat edilmedi.

“KEŞKE MÜMKÜN OLSA DA ARABA VERSEK!”

İnşaatçılık yaptığını ancak kirada olduğunu söyleyip ev talep eden bir vatandaşa “Keşke mümkün olsa talebinizi karşılayabilsek. Sizin gibi dar gelirli yurttaşları aylık belli bir ödeme karşılığında ev sahibi yapacak toplu konut çalışmamız olacak. Biraz sabredin” yanıtını veren Başkan Soner Çetin,işten ayrılan ancak pişman olan bir vatandaşa şunları söyledi: Ayrılmakla yanlış yapmışsın. İnan bana, sen işten ayrıldıktan 10 dakika sonra 1’i işe girmiştir. İş yok, keşke mümkün olsa da herkese bir telsizle bir de araba versek! Çalışmadan, emek harcamadan para kazanılamaz, kazanılsa bile doğru olmaz.