Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’nın yapılaşacak yegâne bölgenin Çukurova ilçesinin kuzey batısı olduğuna dikkat çekerek “Buradaki yapılaşma öyle kendiliğinden, sıradan ve basit bir yapılaşma olmamalı. Bu yönde ciddi ve planlı bir hazırlık yapılmalı. Yeni Çukurova için vizyon projeler hazırlamalıyız” diye konuştu.

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Emekçiler de dahil kentte yaşayan herkesle, elbette işadamlarıyla da ortak hareket edeceklerinin altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kente yatırım yapacak, bir tek kişiyi bile istihdam edecek olan yatırımcının önünü açmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Çukurova’ya bir tek çivi çakacak olanın alnından öperiz. Çukurova ilçesinde işini iyi yapan hiçbir yatırımcının önünde engel bırakmayız” dedi.

NÜFUS SEYHAN’I BİLE GEÇECEK

Adana’da halen devam eden imar sorunu yüzünden yeni alanların yapılaşmaya açılamadığını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Güneyde verimli tarım arazileri var. Aynı durum doğu tarafı için de geçerli. Kuzey imkânsız, çünkü hem Yaban Hayatı Koruma bölgesi hem de göl var. Geriye bir tek kuzey batı istikametindeki Çukurova bölgesi kalıyor ki yakın bir gelecekte nüfusumuz Seyhan’ı bile geçecektir. Şimdiden önlem almamız şart” dedi.