Dolmuşçu esnafı dertli. Sorunlar yüzünden yürekleri kan ağlıyor. Meslektaşlarıyla karşı karşıya geliyorlar. Ekmek paraları için mahkeme kapılarına gitmek zorunda kalıyorlar.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin Topel Dolmuşları Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatif girişinde Başkan Adil Yiğenler, Başkan Yardımcıları Münir Karaaslan ve Bülent Temas tarafından karşılandı.

                Dolmuşçuların 1989 yılında bir sosyal demokrat belediye başkanının seçim kazanmasında çok önemli rol oynadığını söyleyen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, “1989 ruhunu yaşatmak için tekrar sizlerle el ele vererek tarih yazmak istiyoruz. Bu mücadelemizde sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Bizler Adana’nın ve sizlerin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Adana sevdalısıyız. Adana’yı tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz. Adana’da yatırımların önünü açacağız. İşsizliği ilk etapta en azından Türkiye ortalamasının altına çekeceğiz. Her konuda olduğu gibi dolmuşçu esnafının sorunlarını çözmek için de projelerimiz hazır.  Adana’da yaşayan tüm kesimlerin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz.

Dolmuşçu esnafından adaylığı için destek isteyen Soner Çetin, dolmuşçuların sorunları hakkında da bilgi aldı. Aday gösterildiği takdirde yine kooperatifi ziyaret edeceğini söyleyen Çetin, aday gösterildikten sonra dolmuşçu esnafının sorunlarının çözümü için el ele vermeye hazır olduğunu söyledi. Soner Çetin, “bazı illerimiz, ulaşım sorununu havuz sistemi ile çözmüş.  Biz bu sistemin Adana’da uygulanabilirliğini araştırıyoruz. Karar vermeden önce sizlerle biraraya geleceğiz.  Sorunların çözümü konusunda birlikte çaba göstereceğiz. Güzergah ve ulaşım sorununuzun çözülmesi için birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

 Sorunun aslında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nın niyetinden kaynaklandığını dile getiren CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin, “Kafasında rant için plan yapmayan bir belediye başkanı, Adana’nın ve Adanalının sorunlarını çok rahat çözer. Biz yalnızca Adana’ya ve Adanalıya namusluca dürüst biçimde hizmet vermeye geliyoruz. Sizlerle beraber elele verirsek sorunları çözeriz. Elele verdiğimiz takdirde de çözülemeyecek sorunun olacağını sanmıyorum. Tek isteğimiz Adana’nın sorunlardan arınması, halkının mutlu olarak yaşamasıdır” diye konuştu.

        Topel Dolmuş Kooperatifi Başkan Yardımcıları Münir Karaaslan ve Bülent Temel ile kooperatif üyeleri, güzergah,  güzergah bedeli, yolların bozukluğu, dolmuşların otobüs haline getirilme projesi, meslektaşları ile aralarındaki sorunları dile getirip, UKOME ‘ye neden tepki gösterdiklerini özellikle vurguladılar. Esnaflar, toplu taşıma esnafı olarak yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayına siyasi parti farkı gözetmeden oy kullanacaklarını açıkladılar.

 CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin gösterilen ilgi ve alakadan dolayı dolmuş esnafına teşekkür ederek Topel Dolmuş Kooperatifi’nden ayrılırken, bilgi alışverişinde bulunmak için sık sık ziyaretlerini devam ettireceğini söyledi.