Halkın talebiyle yazları ayda 1’e düşürülen Halk Günü’nü, terör olaylarına dikkat çekerek başlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı halkın yoğun biçimde bulunduğu yaylalarda yahut da Tömük tatil beldesinde kutlamayı düşündüklerini belirterek  “Nasıl ki Pozantı, Tekir ve Bürücek’e Ramazan ayında temizlik hizmeti götürdüysek bu 30 Ağustos’u da Tömük’te Onur Akın konseriyle kutlamayı planlıyorduk. Düşünüyorduk ama vazgeçtik; çünkü analar ağlarken, şehit cenazeleri gelirken ve ölümler olurken konser yapamayız” diye konuştu.

“NE YAPILIRSA YAPILSIN ENGELLEYEMEZLER”

Son haftalarda açılışını gerçekleştirdiği 25 park, projelendirilen ülke temalı parklar, Jurassic Park, yeni baştan yaratılan Hayal Park, Su Oyunları Parkı, açılışına gün sayılan Engelliler Havuzu, Emekli Evleri, Taziye Evleri, Semt Kreşleri, Özgecan Aslan Bilim Merkezi, nizami futbol sahası ve stadyum, kongre merkezi gibi icraatlarını sayan Başkan Soner Çetin, “Birileri konuşacak, çelme takmaya kalkışacak ama biz koşmaya devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin bizim hizmetlerimizi engelleyemeyecek, bizi yolumuzdan döndüremeyecekler. Hiç durmuyoruz ve durmayacağız” dedi.

“NE AĞAÇ KESİLECEK NE DE BETON OLACAK”

Halk Günü’ne katılan bir kadının yönelttiği “Doğal Park’a giriş paralı mı olacak?” sorusuna Başkan Soner Çetin’in yanıtı net oldu: Önce ‘ağaç kesilecek mi?’ diye endişe edildi? Sonra ‘Park betonlaşacak mı?’ diye kaygı duyuldu. Hayır, ne ağaç kesilecek ne de betona izin vereceğiz. Tam tersine Doğal Park 2’nin mevcut yeşil dokusu en az 250 ağaç daha dikilerek daha da zenginleşecek. Parka giriş ücretsiz. Sadece Jurassic Park’ın yapılacağı 3’te 1’lik kısma sembolik ücretle girilecek. Parka giriş paralı olur mu? Tesislerin olduğu yere girişte küçük bir bedel ödenecek, o kadar.”