Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile beş ayrı federasyonun yöneticileri ilk kez Adana’da bir araya geldi. Karataş’taki ‘Erişilebilirlik ve İstihdam’ konulu buluşmanın ardından Seyhan Baraj Gölü kıyısında verilen yemeğe Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. Engellilerin her geçen gün daha örgütlü bir yapıya ulaşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çetin, “Sesiniz ne kadar gür çıkar ve talepleriniz ne kadar gerçekçi olursa o kadar iyi sonuçlar alırsınız” diye seslendi.

BELEDİYELERİN SORUMLULUĞU BÜYÜK

Yol, kaldırım ve bina girişlerinin düzenlenmesi konusunda bedensel engellilerin de düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yıllar önce yapılmış binalarda sıkıntılar var ama yeni yapılarda engellileri de düşünerek var olan engelleri kaldırmaya çalışıyoruz; bu da bizim asli görevlerimiz arasındadır” dedi. Engellilerin istihdamı konusundaki yasal yükümlülüğe uyduklarını belirten Çetin, “Özel sektör de çaba göstermeli” dedi.

“PROJELERDE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ”

Akılcı, ayakları yere basan, Avrupa Birliği ve ÇKA fonlarını da dikkate alan projeler geliştirilmesini isteyen Başkan Soner Çetin, “Kısıtlı olanaklarımıza rağmen engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini geliştirmek için işbirliği yapabiliriz” dedi. Toplantıya Görme Engelliler (Haldun Kırkık), Ortapedik Engelliler (Emel Kapanoğlu), İşitme Engelliler (Hasan Çalıkuşu), Zihinsel Engelliler (İsmail Gökçe) ve Spastik Engelliler (Murat Arslanhan) federasyonu yetkilileri dahil toplam 50’ye yakın kişi katıldı.