Hem teşekkür hem de sorunları yerinde dinlemek amacıyla köy gezilerine çıkan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Örcün köyündeki şehit mezarlarının sıkışmış ve yıpranmış halinden çok etkilendi. Kurtuluş Savaşı’nda büyük kahramanlık gösteren 4. Kolordu Batı Kilikya Komutanı Ali Sinan Tekelioğlu adına aynı yerde yapılmış ancak yıpranmış yapının çevresiyle birlikte yeniden düzenlenmesi talimatını veren Çetin, bölgede şehit düşen üç Kuvayı Milliyecinin mezarlarının elden geçirilmesine, ayrıca özel şehitlik anıtı yapılmasına karar verdi. Çetin, “Şehitlerimize olan manevi borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

GAMALI FATMA DA UNUTULMADI

Gezisi sırasında Kaşobası köyüne de giden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kuvayı Milliye saflarında büyük kahramanlık gösteren ‘Gamalı Fatma’ için de köy meydanına özel bir büst yapılacağını söyledi. Hayatta olan yakınlarından ‘Gamalı Fatma’nın bir  fotoğrafını aldıran Çetin, köyün uygun yerinde bir büst yapılacağını, köydeki mezarının da elden geçirilerek yeniden düzenleneceğini belirtti. Yol, kanalizasyon, çöp gibi klasik hizmetlerin dışında kültürel ve manevi değerlere de sahip çıkacaklarını belirten Başkan Çetin şöyle dedi:

ŞEHİT SELAHADDİN BEY ÇEŞMESİ

“Sülüklüpınar olarak bilinen Çukurova Belediye binasının bulunduğu alanda öğretmen üsteğmen Selahaddin Bey şehit düşmüş. Tam 94 yıl önce Kurtuluş Savaşı sırasında büyük kahramanlık gösteren Selahaddin Bey’in anısına hem bir büst yaptırdık hem de bir çeşme. Ayrıca Selahaddin Bey’in nasıl şehit düştüğünü, o dönemin hangi zorluklar içinde olduğunu anlatan bir de kitap hazırlattık ve şehit aileleri, gaziler ve komutanlarımızın da katıldığı büyük bir tören yaptık. Belediyeler kültürel ve manevi değerlere de sahip çıkmalı ki hangi bedellerle bu vatan kurtarılmış, öğrenilsin.”