24 Kasım perşembe günü Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetin, "Bizim gidecek başka yerimiz yok. Başka Türkiye yok. Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz" diyerek tüm halkı 3 Aralık cumartesi günü saat 14.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan mitinge davet etti.
"BU ZARARI, BU ACIYI KİM TELAFİ EDECEK?"
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her cuma başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte vatandaşlarla buluştuğu Halk Günü'nde konuştu. 24 Kasım perşembe günü Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısını lanetleyen Başkan Çetin, valiliğin bile korunamadığı bir ortamda vatandaşın can ve mal güvenliğinin olmadığına vurgu yaptı. Hain saldırıda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 33 vatandaşın da yaralandığını hatırlatan Çetin, "Dünyanın en alçakça eylemi olan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değil. Yitip giden canları geride kalanlara nasıl izah edeceksiniz?Etrafa endişeli gözlerle bakan o çocukların geleceği ne olacak? Bu zararı kim telafi edecek? Canımız yanıyor, içimiz acıyor" dedi.
"GİDECEK BAŞKA YERİMİZ, BAŞKA TÜRKİYE YOK"
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin katledildiğini ve bu eşsiz ilkenin yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Biz her defasında barış, kardeşlik dedikçe gün be gün daha acı olaylarla karşılaşıyoruz. Her gün bombalar patlıyor, terör bitmiyor. Buna artık dur demeli" diye konuştu. Tüm halkı 3 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak mitinge davet eden Çetin, "3 Aralık günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı mitingde hepimiz cumhuriyete sahip  çıkmak için el ele omuz omuza tek yumruk olacağız. Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz. Bizim gidecek  başka bir yerimiz yok. Başka bir Türkiye yok. 3 Aralık günü Adana'da yakılacak çoban ateşi yurdun her yerine yayılacak. Bir kenara yazın. 3 Aralık Türkiye için bir milat olacak" şeklinde konuştu.