Kurtuluş Savaşı’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan değil, 6 ay önce Adana’dan başlatıldığını belirten Çetin, “Yasa teklifi verin” dedi.
“MECLİS’TE TEKLİF EDİN ‘YİĞİT ADANA’ OLSUN”
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Halk Günü’nü kamuoyuna iki önemli çağrı yaparak başlattı. Çetin, “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” adlı etkinlik için Adana’da konferans verirken “Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da değil, Kasım 1918’de Adana’dan başlatılmıştır” diyen Dr. Alev Coşkun’un sözlerini hatırlatarak şu çağrıda bulundu: “Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi Adana’nın adı da değiştirilmeli ve ‘Yiğit Adana’ olmalıdır. Adana bu adı hak ediyor; çünkü bence de Kurtuluş Savaşı’nı başlatma fikri ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü Adana’da vücut bulmuştur’ diyen Atatürk’ün sözleriyle kesinleşmiştir ve Adana milletvekillerimiz Meclis’e bu adı teklif etmeli ve Adana’nın adı ‘Yiğit Adana’ olmalıdır.”
“ÇUKUROVA’NIN FİLİZLERİNE YARDIMCI OLUN”
Hali vakti yerinde olan vatandaşlardan ise ‘Çukurova’nın Filizleri’ adını verdiği bir proje için destek isteyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ankara’da ‘Çankaya’nın Filizleri’ ve İzmir’de de ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ adıyla uygulanan proje hakkında şu bilgileri verdi: Öğrencilerimiz çok güç şartlarda öğrenimlerini sürdürüyorlar. Mevzuat ve imkân gereği yardımcı olamıyoruz ancak düşündüğümüz bu proje ile her site ve apartmanla muhtarlarımız aracılığıyla görüşüp evlatlarımız için aidatların yanı sıra 20 lira ya da biraz daha fazla isteyeceğiz. Tabii imkânı olanlar verecek. Bu desteği veren sitelerin kapısına ‘Bu site Çukurova’nın filizlerine destek oluyor’, yardım eden ailenin evinin kapısına da ‘Bu aile bir çocuğun eğitimine destek veriyor’ diye yazı yazacağız.”