Yumurtalık ve Aladağ dışındaki tüm ilçelere giden, bu iki ilçe ziyareti sonrasında ikinci tur gezilere başlayacak olan Çetin, tüm gününü yoksul semtlerde, mahallelerde, kahvehane ve ev toplantılarında geçiriyor.

HER YERDE ÇETİN VAR

Varoşlardan, köylere ve beldelere kadar kenti adım adım gezen, sivil toplum örgütlerini ziyaret eden, muhtarlar, gençler, kadınlar ve işçilerle buluşan esnaf ziyaretleri yapan Çetin’in son durağı Muharip Gaziler Derneği oldu. Çetin,  ‘’Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz’’ dedi.

KAZANILMIŞ HAKKINIZ…

Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Av. Soner Çetin, Başbakan’ın gazilerin toplu taşımacılıktan ücretsiz yararlanacağına dair kanun hazırlanacağını söyledi fakat ‘’Bu zaten gazilerin kazanılmış hakkıydı. Sanki sizin için kanun çıkarılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor. Bu bir lütuf değildir’’ diye konuştu ve gazi ve şehit ailelerine toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkının 1983 yılında verildiğini anımsattı. Soner Çetin daha sonra TBMM’de yapılan CHP grup toplantısına, gazi ve şehit yakınlarının da katıldığını dile getirdi. Çetin, ‘’Biz her zaman şehit ve gazilerimizin yanında olacağız. Bu vatan onlara çok şey borçlu, bizler de gazilerimize çok şey borçluyuz. Gazilerimiz ülkemizin en önemli değerlerindendir. Onlar, bizler için en zor şartlarda bütün güçleri ve duygularıyla mücadele etmiş, canlarını, kanlarını, seve seve vermişlerdir’’ dedi.

BU KENTİ İHANETTEN KURTARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Adana’nın yaşamın her alanında geriye gittiğini söyleyen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Sahipsiz bir Adana gerçeği var. Bu kentin iradeli bir yönetimi olsa işsizlikte niye başı çekelim?

Neden kamu yatırımlarında 81 il içinde en sonda olalım. Eğitimde, kültürde, sanatta, sporda, turizmde yokuz. Kredi kartı batağında da başı çekiyoruz. Son olarak 42 il tarımsal kalkınmadan aslan payını alırken biz dışlandık. Burnumuzun dibindeki Mersin ve Hatay da payını aldı biz alamadık. Biz bu kenti sahipsizliğinden, terkedilmişliğinden, yoksulluğundan, işsizliğinden ve ihanetten kurtarmak için yola çıktık. ‘’

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanı Tamer Uman, Başkan Vekili Coşkun Adaber, yönetim kurulu üyeleri Celal Kubilay, Kadir Işıklar ve Özcan Narin ile üyelerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Uman, Adana için beklentilerini anlattı.

Adaylığının açıklanmasının ardından Çetin ile daha somut konuları görüşeceklerini anlatan Uman, ‘’Soner Çetin’in çalışmalarını izliyoruz. Çok çalışıyor, emek veriyor, mücadele ediyor. Kendisine başarı diliyoruz’’ dedi.

Çetin de tekrar gelme sözü verdi ve gaziler tarafından uğurlandı.