Güzelyalı mahallesinde yapımı devam eden Gezi Parkı alanında ağaç kesimi yapıldığı iddialarına cevap veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bırakın burayı, göreve geldiğim günden bu yana ilçemizde tek bir ağacın kesilmesine izin vermedim, vermem” dedi.

“KOMİK İLÇE BAŞKANINDAN KOMİK İDDİA”
AKP Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak’ın ağaç katliamı yapılmış gibi gösteren fotoğraflarla, halkı yanıltmaya çalıştığını belirten Başkan Soner Çetin, “AKP’nin komik ilçe başkanı, komik iddialarla halkımızı ve kendi il başkanını yanıltmaya çalışıyor. Bu alan zamanında bataklıktı. Burayı kurutmak için, okaliptüs ağaçları dikilmiş, geri kalanı ise çalı çırpıdan oluşuyordu. Orada çam ağaçları da var. Çam ağaçlarının bir tanesine zarar verilmedi. Hatta, palmiye ağaçları da sökülüp, 100. Yıl mahallesindeki cadde üzerine dikildi. Çalı çırpı temizliğini, ağaç kesimi gibi göstermek gerçekten çok komik. Zaten komik ilçe başkanı da, il başkanını yanlış bilgilendirmiş” şeklinde konuştu.

“ADAYLIĞIM SÜRESİNCE BURAYI TEMİZLEMEM İSTENDİ”
Gezi Parkı olarak düzenlenecek alanın, uyuşturucu ve fuhuş bataklığı haline geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Soner Çetin, şöyle devam etti:
“Adaylığım süresince ve sonrasında, Güzelyalı mahallesine ne zaman gittiysem, bu alanın fuhuş ve uyuşturucu bataklığından kurtarılması talepleri geldi. O zaman halkımıza söz verdim ve söz verdiğimiz gibi de orayı batakhane olmaktan kurtarma çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Biz, tüm icraatlarımızı, halkımızdan gelen talep üzerine gerçekleştiriyoruz. Anlaşmazlık olan yerlere ise sandık koyup referandum yapıyoruz. Durum böyleyken, birilerinin çıkıp, ağaç katliamı yaptığımızı söylemesi hiç inandırıcı karşılanmıyor.”

“KESMEDİM DİYE AĞACIN KÖKÜNE ASİT DÖKMÜŞLER”
Ağaç kesimine karşı olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Çetin, konuyla ilgili bir de anısını anlattı:
“Sizinle bu konuda bir anımı paylaşmak istiyorum. Bir gün cadde üzerinde bir esnaf, bizden dükkanının önünü kapatan ağacın kesilmesini talep etmiş. Doğal olarak bu talebe olumsuz cevap vermişiz. Oturmuş arkadaşlarıyla bana veryansın ediyormuş. ‘Bir ağacı kesmesini istedik, yapmadı’ diyormuş. Hatta sonrasında ağacın kurumasını sağlamak için de ağaç köküne asit bile dökmüş. Esnaf asit döktükçe ağaç daha da coşmuş. Esnafta bu işe bir anlam verememiş. Şimdi, durum böyle iken bizi ağaç katliamı ile suçlamak vicdansızlık olur. Görüyorsunuz, bir tek ağacın kesimine izin vermiyoruz.”​