Meclis toplantısında komisyon üyeleri belirlendi. Toplantıda daimi encümen üyeliklerine Zeki Candan Karataş, Öznur Özbek ve Ersin Erol seçildi.

İmar komisyonuna: Zafer Topaloğlu, Eyyüp İkidağ, Ali Alper Boydak, Ünal Albayrak ve Süleyman Yoltay Seçildi.

Plan bütçe ve hesap komisyonuna: Saim Çetenak, Taner Cerit, Hikmet Şevket Cin, Aynur Çetiner ve Ersin Erol seçildi.

Kanun ve nizmaname komisyonuna: Hanife Şumnu, Murat Yürük, Sami Özsoy, Öznur Özbek ve Taner Önük seçildi.

Kırsal kalkınma komisyonuna: Uğur Aygül, Zeki Candan Karataş, Halil İbrahim İldeş, Huzeyfe Menekşe ve Kenan Pamukçu seçildi.

Çiftçi malları komisyonuna: Uğur Kurt, Adem Farsak, Abdullah Yuvanç, Mahmut Çelik ve Süleyman Korkmaz seçildi.

Gençlik spor komisyonuna: Ahmet Nuri Sabuncu, Sami Özsoy, Ali Alper Boydak, Huzeyfe Menekşe ve Taner Önük seçildi.

Kentsel dönüşüm komisyonuna: Selahattin Güler, Mustafa Kiraz, Hikmet Şevket Cin, İbrahim Dogma ve Süleyman Yoltay seçildi.

Sağlık komisyonuna: Özcan Özal, Hanife Şumnu, Aynur Çetiner, Hasan Toprak ve Kenan Pamukçu seçildiler.

Tarihi Kentler Birliği üyeliğine Uğur Aygül, Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğine Süleyman Yoltay seçilirken Çukurova Belediyeler Birliği üyeliklerine ise Hasan Toprak, Kenan Pamukçu, Hikmet Şevket Cin, Nilgün Coşar, Mustafa Korkmaz ile Huzeyfe Menekşe seçildiler.

Öte yandan meclis üyesi Mustafa Kiraz gündem dışı söz alarak gelecek meclisin gündemine alınmak üzere Ceyhan’daki tüm vatandaşlara 20 tona kadar yüzde 30 indirim, fakir ve yoksul aileler için ise her ay 10 TL sabit fatura ödenmesi konusunda öneride bulundu. Öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

ÖZTÜRK: TORUN SEÇİLİRSE SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Diğer yandan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk su işlerinin büyükşehire devredilmesi konusunda ise şunları söyledi:” Adana’da sayımlar hala devam ediyor. Sayımlar neticesinde büyükşehir belediyesini Ak Partili Başkan Abdullah Torun kazanırsa Ceyhan’da ucuz su konusunu çözeriz. MHP’li başkanın seçilmesi halinde ise söz verdiğimiz ucuz su ve yoksula 10 TL sözünü MHP’li meclis üyelerinin çözmesini arzuluyoruz” diye konuştu.