Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Ceyhan Belediyesi’ni CHP’li yapmakta kararlı olduklarını bildirdi.

Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden alan çalışmalarına hız veren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il yöneticileriyle birlikte dün Ceyhan’da ilk olarak ilçe örgütünde partililerle buluştu.

“2019’DA CEYHAN’I CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

2014 yerel seçimlerinde küçük bir oy farkıyla belediye başkanlığının kaybedildiği Ceyhan’ın sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetilmesi için ilçe örgütü olarak göreve geldikleri günden bu yana yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, “16 Nisan referandumundan çıkan sonuç bu çalışmalarımızın amacına ulaştığının göstergesi. 2019’da Ceyhan Belediyesi’ni CHP’li yapmak için tempo düşürmeden, aralıksız olarak çalışıyoruz. İlçe örgütü olarak birlik ve beraberlik içinde köy köy, mahalle mahalle vatandaşlarımızla buluşuyor, CHP’nin sosyal demokrat politikalarını anlatıyoruz. 2019’da Ceyhan’ı CHP’li yapacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

“CEYHAN’IN DA ADANA’NIN CHP’YE İHTİYACI VAR”

Yakın zamana kadar iş, aş bulma umuduyla binlerce insanın akın akın göç ettiği Adana’nın bugün yoksullukla, yoklukla boğuşan, işsizliğin en yüksek olduğu il haline dönüştüğünü, kamu yatırımlarından mahrum kaldığını belirten İl Başkanı Ayhan Barut, 15 ilçesiyle birlikte Adana’nın yeniden görkemli, yüksek cazibeli, mutlu insanların yaşadığı bir kent haline ancak CHP’nin sosyal demokrat anlayışıyla gelebileceğini vurguladı.  Barut, “Ceyhan’ın da Adana’nın da CHP iktidarına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“CEYHAN DA ADANA DA CHP’NİN SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞIYLA AYAĞA KALKACAK”

Ceyhan’ın verimli tarım toprakları, petrol boru hatlarının dünyaya açılan noktası olması, serbest bölgesi, limanıyla Adana’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Barut, Ceyhan’ın tüm bu özellikleriyle sadece Türkiye için değil dünya için stratejik öneme sahip bir ilçe olduğunun altını çizdi. Barut, “Enerji üssü olacağı söylenen ancak 15 yıldır neredeyse bir tek çivi dahi çakılmayan Ceyhan’ı kaderine terk etme lüksümüz yok. Ceyhan ve Adana, 2019’de önce yerel seçimlerde sosyal demokrat belediyecilikle kabuğunu kıracak, cumhurbaşkanlığı seçiminde de CHP iktidarıyla hak ettiği önemi görecek ve hizmetlerden hakkını sonuna kadar alacak. Ceyhan da Adana da CHP iktidarında ayağa kalkacak” diye konuştu.

STK ZİYARETLERİ

Barut, İlçe Başkanı Aydar, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte geçtiğimiz günlerde Ceyhan Ticaret Borsası başkanlığı görevine seçilen Mustafa Aydar’ı da ziyaret edip, Aydar’a görevinde başarı diledi. Barut ve beraberindekiler daha sonra Sevtap Akün’ün daveti  üzerine Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni, ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği Ceyhan Şubesi’ni ziyaret etti