Ceyhan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 25-64 yaş grubunun hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranlarının az olmasının sebepleri dikkate alınarak diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde halkın ihtiyaç duyduğu konularda kurs, konferans ve panel gibi etkinliklerin düzenlenmesi görüşüldü.

TEOG ve LYS sınavı kurslarının da ele alındığı toplantıda görüşlerini belirten Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan’da geçmişten kalan yönetişimle ilgili tüm problemleri bitirip halkın her türlü taleplerine cevap vermek istediklerini ifade ederek “Ceyhan’ın menfaatleri içini kim veya hangi kurum bir çalışma veya hizmet üretiyorsa Ceyhan Belediyesi olarak onun yanında oluruz.” Dedi.

Ceyhan’da eğitimin fiziki açıdan Türkiye’de örnek gösterilecek seviyede olduğunu ifade eden Başkan Alemdar Öztürk, “ancak bu fiziki başarının öğrencilerin eğitim seviyelerine endekslenemediğini belirtti.

Alemdar Öztürk konuşmasını şöyle tamamladı:

“Öğrencilerimizin eğitim seviyelerini yükseltmek adına Ceyhan Belediyesi olarak maddi durumları elvermeyen ailelerimizin çocuklarına yönelik ücretsiz kurs programı düzenliyoruz. Bunu başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere Halk Eğitim Merkezi ve tüm kurumlarla işbirliği halinde yapacağız. Önemli olan kimin yaptığı değil Ceyhan’ın faydasına olmasıdır.”

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekir Doğan’ın yanı sıra okul müdürleri, oda ve dernek başkanları ile sivil toplum temsilcileri de katıldı.