Ceyhan Türlübaş mahallesindeki mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait olan Park Bahçe Müdürlüğü’nün de içersinde bulunduğu bölgede başlatılan 1. etap yıkım çalışmasını baret giyerek iş makinesine binen Belediye Başkanı Alemdar Öztürk başlattı.

Projenin hayata geçirilmeye başlanması nedeniyle düzenlenen program Kuran-ı kerim okunması, duaların edilmesiyle ve kurban kesilmesiyle başladı.

CEYHAN MAKÛS TALİHİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, şehirle nehri buluşturma ve Ceyhan’ın makûs talihini değiştirme anına tanıklık etmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek” Allah nasip ederse projemiz tamamen bittiğinde 1+1’den 1+5’e kadar toplam 514 konut ve 77 adet ticari alan tamamlanmış olacaktır. Yıkımını yapmaya başladığımız andan sonraki süreç içersinde inşallah temelini de sizlerle beraber atacağız, 2017 yılının sonunda da Allah’ın izniyle bu projeyi hayata geçirmiş olacağız.” Dedi

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 3 ETAPTA TAMAMLAYACAĞIZ

Ceyhan kentsel dönüşüm projesini 3 etap halinde gerçekleştireceklerini belirten Başkan Alemdar Öztürk, “ bugün yıkımını yaptığımız 1. etap çalışmalarında adliye binasına kadar olan yaklaşık 75 dönümlük alanda kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. 2. etap ise adliye binasından içersinde belediye binamızın da yer aldığı bölgede gerçekleştirilecektir. 3.etap çalışmalarımız da Nota mahallesindeki camiinin bulunduğu bölgeye kadar olan sınırlar içersinde gerçekleştirilmiş olacaktır. Hedefimiz tüm bu çalışmalarımızı görev süremiz boyunca yerine getirmektir.” Dedi.

YEŞİL ALANI 3 KATI ARTTIRACAĞIZ

Kentsel dönüşüm inşaat alanlarında yer alan ağaçların, hiçbir zarar vermeden söküm makinesiyle söküp uygun yerlere tekrar dikileceğini de ifade eden Belediye Başkanı Alemdar Öztürk,” projemiz bittiğinde şimdikinin 3 katı daha fazla yeşil bir sahil kuşağı bandı ve çevre düzenlemesini de Ceyhanlı hemşehrilerime sunmuş olacağız.” dedi.

TOKİ KONUTLARINI DA İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Ceyhan şehir stadyumunun karşı tarafında bulunan 141 dekarlık alanın TOKİ’ye devrini gerçekleştirip TOKİ konutlarını da Ceyhan’a kazandıracaklarını ifade eden Başkan Alemdar Öztürk” ilçemizi kuzeyden ve güneyden daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmiş olacağız.” Dedi.

 

REGÜLATÖR KÖPRÜ İLE BİR RÜYA DAHA GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK

Regülatör köprü rüyasını da gerçeğe dönüştürmek için çalıştıklarını da belirten Alemdar Öztürk,, “DSİ ile birlikte Ceyhan nehri sahil çalışması ve regülatör köprü projesini de tamamlayıp  inşallah Ceyhan’a kazandırmış, bir rüyayı da gerçeğe dönüştürmüş olacağız.

Bu vesile ile başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik olmak üzere Ak parti milletvekillerimiz Sayın Necdet Ünüvar, Sayın Fatoş Gürkan, Sayın Şükrü Erdinç ile partimizin il ve ilçe başkanlarına, parti yönetimimize,  belediye meclis üyelerimizin tamamına, dualarıyla bizler güç veren hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm ekibimizle Ceyhan’a hizmet için çalıştığımızı bilmenizi isterim. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.