Cumhuriyet Halk Partisi 20 Eylül günü Adana’da Barış Mitingi düzenliyor.

Barış dilinin bugün her zamankinden daha değerli ve acil olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili Turgay Develi,’ Özellikle sınırlarımızın dışı ateş topuna dönmüşken, bugün hepimizin barışın dilini daha bir duyarlılıkla kullanmamız gerekiyor. Suriye başta olmak üzere bütün coğrafik alanımız ve tüm yer kürede savaş yaşanırken milyonlarca insan can verirken CHP olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, şehrimizden, Adana’dan bir kez daha, çok güçlü şekilde barış çağrısı yapmak üzere 20 Eylül’de Adana’ya geliyor’ dedi.

Barışın insanlığın temel taleplerinden biri olduğunu söyleyen Turgay Develi,’ Savaş ancak bir meşru müdaafa halinde kabul edilebilir ve bunun da sınırları kalın çizgilerle çizilmiştir.

Bugün AKP hükümeti savaş çılgınlının üzerine adeta benzinle gitmekt ve ve açıkça savaş çığırtkanlığı yapmaktadır.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu 20 Eylül’de Adana’da barışın onurlu dili ile hem AKP hükümetini bir kez daha uyararak halkımızı haksız bir savaşın dışında tutma kararlılığını gösterecektir’ şeklinde konuştu.

Alınan bilgiye göre Bariş Mitingi 2o Eylül’de  Yeni Çukurova Belediye Binası önündeki kent meydanında gerçekleştirilecek.