Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin 93’üncü kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, tüm Adanalıları etkinliklere davet etti.

İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, 9 Eylül 1923 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal’in öncülüğünde “Halk Fırkası” adıyla kurulan CHP’nin 93 yıldır Türkiye’nin demokrasi ve çağdaşlık yolundaki yegane güvencesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bugün zor günler geçirdiğini ve CHP’nin 93’üncü yaşını da teröre kurban verilen şehitler nedeniyle yine buruk bir şekilde kutlayacaklarını dile getiren Barut, “Bugün geldiğimiz noktada ülkemiz ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ felsefesini benimseyen Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” şeklindeki sözlerinin üzerlerine yüklediği sorumluluk duygusuyla bugün her zamankinden daha çok çalışacaklarını kaydeden Barut, “CHP iktidarıyla Cumhuriyeti yarınlarımıza emanet etmek için mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olan CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla 9 Eylül Cuma Günü saat 10.00’da il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları ve partililerin katılımıyla Atatürk Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk sunacaklarını dile getiren Barut, akşam saat 19.00’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki alanda düzenlenecek kokteylle çağdaş, demokrat, Cumhuriyet yanlısı yurttaşlarla buluşacaklarını belirterek tüm Adanalıları etkinliklere davet etti.