Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun herkese adalet çağrısıyla başladığı “adalet yürüyüşü”ne önce Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na yürüyüşle destek veren CHP Adana İl Örgütü, Atatürk Parkı’nda “Adalet Çadırı” kurdu.

“TÜM YURTTAŞLARIN HAKKI VE HUKUKU İÇİN”

Adalet isteyen partili partisiz herkesi adalet çadırını davet eden İl Başkanı Ayhan Barut, tüm yurttaşların hakkı ve hukuku için adalet istediklerini, adalet arayışında olduklarını söyledi.

“HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

“Adaletin olmadığı yerde kaos olur” diyen Barut, adaletin, farklı görüşlere, inançlara ve dillere sahip insanların bir arada barış içinde yaşayabilmelerini sağlayan yegâne unsur olduğunu yineledi. Barut, “Herkes için adalet istiyoruz çünkü adalet bir gün herkese lazım olabilir” dedi.

“MUTLU, HUZURLU VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde sürdürülen adalet arayışının onurlu bir mücadele olduğunun altını çizen Barut, “Çocuklarımızın geleceği ve Cumhuriyetimiz için, mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamak için, yarınlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için adaleti arıyor, adalet istiyoruz. Adalet, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı sağlanana dek adalet mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ADALET VE HUKUK HERKESE EŞİT OLMALI”

Adaletin toplumsal yaşamı ayakta tutan bir olgu olduğunu dile getiren İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz da hukukun ve adaletin herkese eşit olması gerektiğinin altını çizdi.

“HİÇ KİMSE AYRICALIKLI OLMAMALI”

Solmaz, “Hiç kimse birilerinin yakını ya da bir güç odağının mensubu olduğu için ayrıcalıklı olmamalıdır. Adalete güven ortadan kalkarsa insanlar kendi adaletlerini uygulamaya çalışır. Böyle bir durum toplumsal barışa darbe vurur. Bir arada, huzur ve barış içinde yaşamak istiyor ve bunun için de adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.