Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve 15 ilçe başkanı yayınladıkları bildiriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine sert bir dille kınadı. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterilen bildiride, “Muhalif kimliğe sahip aydınlarımız bugün çizdikleri karikatürler, yazdıkları yazılar, yurttaşlarımız ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle içeri atılırken, Genel Başkanımız Sayın Kemal KIlıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunan zanlının serbest bırakılması, serbest kaldıktan sonra da iktidar yanlıları tarafından kahraman ilan edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” denildi.

İLÇE BAŞKANLARIYLA SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ

Dün, CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Yürütme Kurulu ve ilçe başkanları yerel seçim sürecini değerlendirmek üzere toplandı.

BİLDİRİ YAYINLANDI

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimiyle ilgili görüşlerin de paylaşıldığı toplantının sonunda, hazırlanan ortak bildiri İl Başkanı Mehmet Çelebi tarafından okundu.

UYGULANAN POLİTİKALAN VE AYRIŞTIRICI DİL TOPLUMSAL BARIŞA AĞIR DARBE VURDU

Ülkeyi 17 yıldır tek başına yöneten siyasal iktidarın, barışa, kardeşliğe, demokrasiye ve özgürlüğe yönelik saldırılarının şiddetlenerek arttığını belirten Çelebi, uygulanan politikalar ve kullanılan ayrıştırıcı söylemler nedeniyle toplumsal barışın ağır darbe aldığını vurguladı.

KARDEŞ KARDEŞE DÜŞMAN HALE GELDİ

Yüzyıllar boyunca huzurlu ve mutlu bir şekilde bir arada yaşayan farklı kimliklere sahip insanların bugün, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Çerkez-Arap denilerek ayrıştırıldığını ve bugün adeta kardeşin kardeşe düşman hale geldiğini aktaran Çelebi, seçim süreçlerinde bu durumun doruk noktaya ulaştığını ifade etti.

İKTİDAR HALKIN SANDIKTA VERDİĞİ UYARIYI DİKKATE ALMADI

Siyasal iktidarın ayrıştıran, toplumu birbirine düşmanlaştıran söylemlerine karşın halkın, 7 Hazirandan bu yana gerçekleştirilen seçimlerde siyasal iktidara önemli uyarılarda bulunduğunu dile getiren Çelebi, siyasal iktidarın bu uyarıları dikkate almak yerine, bu yönetim anlayışını ısrarla ve dozunu artırarak sürdürdüğünü söyledi.

SİYASAL İKTİDAR DEMOKRASİYİ VE HALKIN ÖZGÜR İRADESİNİ HAZMEDEMEDİ

Çelebi, “Siyasal iktidar, demokrasiyi ve halkın özgür iradesini bir türlü hazmedememiştir. İktidar mensuplarının toplumu bölen, ayrıştıran söylemleri sonucu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde organize bir saldırıya maruz kalmış, linç olmaktan son anda kurtulmuştur. Bu saldırının münferit bir olay olmadığı, hem saldırı anından hem de sonrasındaki süreçten açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Bilinmelidir ki, Türkiye’de terör örgütlerinin silahlı saldırısına uğrayan tek siyasi parti genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu gerçekliğe karşın şehit cenazelerinde saldırıya uğrayan tek siyasi parti genel başkanı da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin teröre ve terör örgütlerine karşı tavrı açık ve nettir.  Cumhuriyet Halk Partisi, hangi gerekçeyle olursa olsun, kimden, nereden gelirse gelsin her türlü teröre karşıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör örgütleriyle bir araya getirmeye çalışan siyasal iktidar önce aynaya bakmalıdır.  Terörü önlemek ve her yurttaşımızın can güvenliğini sağlamak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ya da diğer muhalefet partilerinin değil, ülkeyi yöneten iktidarın sorumluluğudur” diye konuştu.  

KORKMUYORUZ, SİNMİYORUZ, YILMIYORUZ

Bu tür saldırıların daha önce de gerçekleştiğini anımsatan CHP Adana İl Başkanı Çelebi, “Ne Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ne de Cumhuriyet Halk Partisi’nin diğer kadroları baskıya, zulme ve bu tür aşağılık saldırılara hiçbir zaman boyun eğmez. Korkmuyoruz, sinmiyoruz, yılmıyoruz” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ DÜŞMANININ KAHRAMAN İLAN EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yumruk atan hırsızlıktan sabıkalı Osman Sarıgün’ün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını anımsatan Çelebi, “İktidar partisi mensuplarının, ‘demokrasi düşmanı’ Osman Sarıgün’ü kahramanlaştırma çalışmaları, toplumumuz için bir ibret vesikasıdır. Muhalif kimliğe sahip aydınlarımız bugün çizdikleri karikatürler, yazdıkları yazılar, yurttaşlarımız ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle içeri atılırken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunan zanlının serbest bırakılması, serbest kaldıktan sonra da iktidar yanlıları tarafından kahraman ilan edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU YALNIZ DEĞİLDİR

CHP’nin Kuvayı Milliye’nin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, Cumhuriyet’i kurup, çağdaş medeniyet hedefiyle Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren halkın partisi olduğunu vurgulayan Çelebi, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi halkın ta kendisidir, Cumhuriyetin ve demokrasinin yegane teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak insanları hiçbir şekilde ayrıştırmayan, kuruluş döneminde olduğu gibi toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, her inanca, dile, etnik kökene saygılı olarak politika üretmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dili nefret değil BARIŞ ve SEVGİ dilidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırılardan; gerek yerel seçim süreci öncesinde, gerekse sonrasında toplumu ayrıştırıcı söylemlerde bulunan siyasal iktidarın kadroları sorumludur. İçişleri Bakanı ile Ankara Valisi’ne istifa etmeleri çağrısını yineliyor ve bir kez daha haykırıyoruz: Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın ta kendisiyiz. Saldırılarla, baskıyla, zulümle bizi sindiremezsiniz, korkutamazsınız. Adını Türkiye’nin siyasi tarihine altın harflerle yazdıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Genel Başkanımız hiçbir zaman yalnız değildir.”