CHP Adana 2. Sıra Milletvekili adayı Orhan Sümer  Cumhuriyet Halk Partililere ve Adana halkına şu mesajı verdi

‘’ Çok Değerli Dava Arkadaşlarım, Dostlarım, Hemşehrilerim, 
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl ve İlçe Gençlik Kollarından bugüne kadar yaklaşık 35 yıldır sizlerle birlikte önce ülkem sonra partim diyerek mücadele etmiş içinizden biriyim. 1987 yılında Yüreğir İlçe Yönetim Kurulunda görev başladığımda henüz 24 yaşındaydım.

Daha sonra 1997 yılında İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile devam eden süreçte, 2001 yılında CHP Adana İl Başkanı olarak göreve başladım. 3 KASIM 2002 Genel seçimlerinde İl Başkanı olarak partimizin İl ve İlçe Örgütlerimiz ile beraber başarılı bir ekip çalışması gerçekleştirdik.

Emeğimizin karşılığı olarak 6 arkadaşımızı milletvekili olarak meclise gönderdik. 2004 yılında yapılan Adana İl Kongresinde delegelerimizin tercihi sonucu, gururla yaptığım İl Başkanlığı görevimi bir başka arkadaşımıza teslim ettim. Göreve yeni seçilen arkadaşlarımızla birlikte partimize hizmet etmeye devam ettim.

CHP Adana 2011 İl Kongresinde delegelerimizin desteği ile yeniden Adana İl Başkanlığı görevine seçildim. 2014 Yerel Seçimlerinde tüm parti örgütlerimizle beraber, 20 yıldır kazanamadığımız Seyhan ve Karataş İlçeleri Belediye Başkanlıklarını kazandık. İl Başkanlığı görevimden sonra aday olmayıp mevcut İl yönetimine destek olmaya devam ettim. 1997 yılından itibaren, delegelerimizin iradesi ile üst üste sekiz dönem kurultay delegesi seçildim. 
Yaklaşık 35 yıldır Gençlik Kollarından başlayarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nde birçok kademede görev almamı sağlayan, CHP İl ve İlçe Örgütlerimize, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarına, Delegelerimize, Üyelerimize ve tüm Yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde, Genel Merkezimizce CHP Adana 2.Sıra Milletvekili Adayı olarak görevlendirildim. Bu onurlu görevi en iyi şekilde yaparak, Atatürk devrimlerine bağlı, çağdaş, laik ve aydınlık bir Türkiye için sizlerle birlikte omuz omuza mücadele etmeye ve Adana’yı karış karış gezerek aldığım bu görevi başarıyla yürüteceğimi bilmenizi isterim.

Geçmiş dönemlerde TBMM’de Adana’yı temsil edenlere teşekkür ediyorum

 Bugüne kadar TBMM’de görev alan tüm milletvekili arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye sevdamız, Adana aşkımız ve halkımıza hizmet isteğimiz Allah’ın izni milletimizin isteğiyle 24 Haziran’da, Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, CHP İktidar olacak. 

ORHAN SÜMER’’HEDEF 6 MİLLETVEKİLİ ÜSTÜ’

Adaylığının açıklanmasının ardından İl ve İlçe Örgütleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile sahalara inen Orhan Sümer ‘’24 Haziranda’’ ilk İl başkanlığı dönemimde TBMM’ye 6 Milletvekili göndermiş idik, Şimdi ki hedefim daha fazla Milletvekili ile Adana’yı temsil etmek; diyor