Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da hayır cephesinin başarılı olduğunu söyledi.

Karalar, beraberinde CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, CHP PM Üyesi Soner Çetin ile 13 ilçe başkanının da hazır bulunduğu basın toplantısında, Adana'da CHP örgütünün başarılı olduğunu ileri sürdü. Karalar, "Türkiye genelinde yüzde 42 hayır, yüzde 58 evet oyları göz önüne alındığında, Adana özelinde yüzde 56.25 hayır oyu gibi oldukça iyi bir neticenin alınmasını önemsiyoruz. 2007 ve 2009 seçimlerini incelediğimizde, 2007 hayır cephesi, yani CHP ve MHP oylarının toplamı yüzde 45.74, 2009'da ise, MHP ve CHP oylarının yüzde 50,5'i bulmuştu. Oysa referandumda bu toplam yüzde 56.25 olmuştur. Türkiye genelinde, hayır cephesinin oyları düşüş gösterirken, Adana'da ise yüzde 12 artarak blok oylarını artıran ender illerden biri olmuştur. Hayır bloğunda görülüp, evete destek verenler dikkate alındığında sonucun önemi daha da anlaşılır" dedi.

Bu neticenin Türkiye'nin her tarafında orantısız güç kullanan iktidara rağmen alındığını kaydeden CHP Adana İl Başkanı Karalar, "Örgütlerimizin ve halkımızın sergilediği inançlı, kararlı duruş, Adana'da bizi sevindiren bu sonucu aldırmıştır. Örgütlerimiz hem başarılı bir kampanya yürütmüş, hem de uzun yılardır bir ilki gerçekleştirmişlerdir.3 bini aşkın sandığın tamamında partimizin temsilcileri hazır bulunmuştur" dedi.

Adana'da elde ettikleri başarılı sonuç ile yetinmeyeceklerini vurgulayan Karalar, CHP'nin iktidar olması, halkın gerçek iktidarının kurulması, açılan yaraların sarılması, ülkede birlik beraberliğin inşa edilmesi için zorunlu olduğunu belirterek, "Bunun için örgütlerimiz in daha da çok çalışacağına inancım tamdır. Örgütümüz partimizin iktidarını hedeflemiştir. Bunan inanmıştır ve bunu başaracaktır. Kampanyamız halkın iktidarına kavuşuncaya kadar aynı çalışma azmi, isteği ve kararlılığıyla sürdürülecektir" diye konuştu.

Bir gazetecinin Adana'da 377 bin civarında seçmenin sandığa gitmediğini sorması üzerine Karalar, seçimlerin ve referandumların yazın ortasına yapılmasına bağladı. Karalar, yeni seçimlerde bu konuda gereken tedbirleri alacaklarını, komisyonlar kuracaklarını ifade ederek, "CHP olarak halkla bütünleşeceğiz. Üzüm salkımı örgütlenmesi yapacağız. Her sokakta, her apartmanda bir CHP temsilcisi oluşturacağız. İnsanlarımızın biraz daha sorumluluk duygusunu artıracağız" dedi.

CHP'nin Adana'daki oy oranının kendisinin yüzde 35 olarak, PM Üyesi Soner Çetin'in de yüzde 40 olarak olduğunu söylediklerini kaydeden Karalar, MHP oyları ilgili bir değerlendirmede bulunmayacağını bildiren Karalar, CHP tabanından yüzde 5 civarındaki bir kesimin de evet oy kullandığına ilişkin siyaset bilimcilerinin ifadelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.