Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanvekili ve Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Yağ, Adana il ve ilçe örgütleri olarak 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlere hazır olduklarını söyledi. 7 Haziran seçimlerinin sonuçları doğrultusunda bazı ilçe örgütlerinde yapılan değişikliklerin örgütlere dinamizm katacağını aktaran Yağ, “Yaşanacak bir Türkiye hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için Adana’da hedefimiz CHP’nin birinci parti olması. İl ve ilçe örgütleri olarak erken genel seçime hazırız ve iddialıyız” dedi.

 “GEMİYİ ROTASINA OTURTACAK PARTİ CHP’DİR”

İl Başkanvekili Gökhan Yağ yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının politikaları sonucu yangın yerine dönen ülkenin bu açmazdan CHP iktidarıyla çıkabileceğini ifade etti. Ülkenin en önemli sorununun işsizlik ve yoksullukken, 7 Haziran seçimleri sonrasında terörün en önemli sorun haline geldiğine dikkati çeken Yağ, “Ülke, kaptanı olmayan bir gemi gibi yalpalayarak yolunu bulmaya çalışıyor. Gemiyi rotasına oturtacak parti aynı zamanda Cumhuriyet’in kurucusu ve teminatı olan CHP’dir” diye konuştu.

“ADANA’DA SEÇİME EN HAZIRLIKLI PARTİYİZ”

Halkın ve ülkenin sorunlarını çözebilecek tek seçim programına sahip olan CHP’nin farklı nedenlerle ülke genelinde istenilen oy oranına ulaşılamadığını ifade eden Yağ, 7 Haziran sonrasında Adana İl örgütü olarak seçim sonuçlarını ilçe ve mahalle bazında inceleyip olası bir seçime hazırlık yaptıklarını vurguladı. 7 Haziran’da önemli deneyimler elde ettiklerinin altını çizen Yağ, “İl örgütü olarak oy oranımızı artıracak, örgütlerimizde uzun zamandır iktidar olamamanın bir sonucu olarak ortaya çıkan hantallığı ortadan kaldırıp örgütlere dinamizm kazandıracak değişiklikler yaptık.  1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlere Adana’da en hazırlıklı partiyiz” şeklinde konuştu.

“ÜLKENİN DE ADANA’NIN DA CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”

Geçmişte sanayi ve tarım alanında Türkiye’nin gözde kenti olan ancak uygulanan politikalarla görmezden gelinen, ötelenen Adana’nın yeniden hak ettiği konuma ulaşması, ülkede toplumsal barışın sağlanıp, refahın artırılması ve ülke sorunlarının çözümü  için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Gökhan Yağ, 7 Haziran seçimleri sonrasında halk iradesine saygı duyan tek partinin CHP olduğunu belirtti.

“SEÇMENİN KARŞISINA BAŞI DİK ÇIKACAK TEK PARTİ CHP’DİR”

CHP’nin ülke çıkarlarını parti çıkarları üzerinde tutarak çözümden yana bir duruş sergilediğini anımsatan Yağ, “Sorumluluk bilinciyle masadan kalkan taraf olmamak ve halk iradesi doğrultusunda ülke sorunların çözecek uzun soluklu bir koalisyon hükümeti kurulması için elini taşın altına koyan CHP, bugün başı dik olarak seçmenin karşısına çıkacak tek partidir. Ön koşullar öne sürerek çözümden kaçan partilere halkımız geçmişte olduğu gibi 21 Kasım’da da gereken yanıtı sandıkta verecektir” dedi.