Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan 9 yönetim kurulu üyesiyle birlikte, görevlerinden istifa etti. Başkan Erdoğan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, belediyenin bürokratları ve tüm imkanlarıyla delege seçimlerine müdahale etmesinin, parti içinde huzursuzluk çıkardığını ve bu ortamda sağlıklı seçim yapılamadığını gerekçe göstererek, istifasını açıkladı. Erdoğan, İl Başkanı Ayhan Barut’un da bu sorun da taraf olup, soruna duyarsız kaldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, örgüt seçimlerine belediye başkanlarının müdahil olmaması talimatına rağmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, iş, imkan, para, pul dağıtarak delege seçimlerine gölge düşürdüğünü söyledi. İlçe Başkanı Erdoğan, “Çukurova ilçemizde 4 büyük mahallemizin seçimlerini tamamladık. Üyelerimizin söze ve karara dahil olmalarına imkan tanıyan bu seçimlerin, demokratik ve elverişli koşullarda yapılması için üzerimize düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirdik. 4 mahallemizde de, 2 ayrı listenin yarıştığı delege seçimlerine, yoğun katılım sağlayan üyelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Fakat üzülerek belirtmeliyiz ki, delege seçimlerinin üzerine, belediyeden aldığı gücü, parti üzerinde kullanan ve bu sayede örgüt yönetimlerine hakim olmak isteyen bir anlayışın gölgesi düşmüştür. Parti yönetimlerini belirleyecek olan üye iradesi üzerinde, etik ve ahlak dışı yöntemlerle baskı oluşturulmuştur” dedi.
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Yüksel Erdoğan şöyle devam etti:
“Bir belediye başkanımız, başka bir ilçenin mahalle ve delege seçimlerinde liste çıkararak, adeta aday gibi çalışmış ve belediyenin olanaklarını bu süreç için seferber etmiştir. Başkan vekili, yardımcıları, müdürleri, yüzlerce çalışanı ve araç-gereçleri ile bir ilçe belediyemiz, başka bir ilçenin seçimlerinde taraf olmuş ve seçimlerin sonucuna etki etmiştir.”

İL BAŞKANI DA ORTAK HAREKET ETTİ
Delege seçimlerindeki bu sorunları il başkanı ve yönetimiyle paylaşmalarına rağmen, bu olumsuzluklara kayıtsız kalındığını ifade eden Yüksel Erdoğan, örgütlerin bağımsızlığı ve emeğin ön plana çıkması için verdikleri mücadelenin, bizzat kadrolar tarafından sekteye uğratıldığını kaydetti. Erdoğan, İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetimine bu soruna aktarmalarına rağmen kayıtsız kaldığını, bu duruma taraf olduğunu ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu tutumuna destek verdiğini bildirdi.
İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, İlçe Saymanı Hayati Saplık, İlçe Bilişim Sekreteri Faruk Aydın, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Gürsel Akarsu, Meral Çelik Tohumluer, Sebiha Keskin, Murtaza Kulu, Özgür Altıok ve Faruk İpek, toplantı sonunda, partideki görevlerinden istifasını açıkladı

İstifa edenler ve görevleri şöyle;
Yüksel Erdoğan – CHP Çukurova İlçe Başkanı
Hayati Saplık – CHP Çukurova İlçe Saymanı
Faruk Aydın – CHP Çukurova ilçe Bilişim sekreteri
Gürsel Akarsu - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kurulu Üyesi
Meral Çelik Tohumluer - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kurulu üyesi
Sabiha Keskin - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kurulu üyesi
Murtaza Kulu - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kuırulu üyesi
Özgür Altıok  - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Faruk İpek - CHP Çukurova ilçe Yönetim Kurulu Yedek Üyesi