CHP’de merkez Yüreğir ve Sarıçam ile Ceyhan, Karaisalı ve Saimbeyli ilçe örgütlerinin yönetimleri görevden alınarak beşer kişiden oluşan geçici yönetim kurulları atandı. İlçe başkanlıklarına ise dikkat çeken isimler atandı.  Karaisalı ve Saimbeyli ilçe örgütlerine kadın ilçe başkanı atayan il yönetimi Ceyhan’da ise oldukça genç ve başarılı bir iş adamını tercih etti.

YÜREĞİR’E VE SARIÇAM’A NEŞTER

Merkez İlçe Yüreğir’de uzun yıllardır ilçe başkanlığı görevini yürüten Turgut Üstün’ün yerine Yüreğir Belediye Meclis Üyesi İsmet Yüksel, diğer merkez ilçe Sarıçam’da Musa Gökdemir’in yerine Celal Güven ilçe başkanlığı görevine atandı.

CEYHAN’A TAZE KAN

CHP Adana İl Yönetimi Ceyhan’da ise oldukça genç bir ismi ilçe başkanlığına getirdi. Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini yürüten, Ceyhan Ticaret Borsası’nın en genç yönetim kurulu üyesi ve  Ceyhan Genç İşadamları Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi olan Kadir Aydar, Ceyhan İlçe Örgütü’nün yeni ilçe başkanı oldu.

KARAİSALI VE SAİMBEYLİ’YE KADIN ELİ DEĞECEK

CHP Adana İl Yönetimi Karaisalı ve Saimbeyli ilçe örgütlerinin başına ise kadın ilçe başkanları atadı.

Karaisalı ilçe başkanı Sebahattin Karabudak’ın yerine 30 Mart yerel seçimlerinde Karaisalı Belediye Başkan adayı olan İlhan Şahin’i getiren İl Yönetimi, Saimbeyli’de ise özverili çalışmalarıyla dikkatleri çeken Emel Doğan’ı Fevzi Büyükoğlu’nun yerine ilçe başkanı olarak atadı.

HANTALLAŞMIŞ ÖRGÜT YAPISI HAREKETLENDİRİLECEK

Geçici kurulların atandıkları ilçe örgütlerini kongrelere hazırlayacağı belirtilirken, atamaların hantallaşmış örgüt yapılarını hareketlendirip örgütleri daha sağlıklı bir kongre sürecine hazırlamak amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

SEYHAN’A GENEL MERKEZ ATAMA YAPACAK

Öte yandan ilçe yönetiminin düşürülmesi için 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala imza toplanan Seyhan’da İlçe Başkanı Reşit Karakuş’un istifasının ardından ilçe başkanlığına Genel Merkez’in atama yapacağı öğrenildi.