Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut’un organize ettiği toplantıda milletvekilleri, ilçe örgütleri ve belediye başkanları kongre sürecinin birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde, demokratik kurallar çerçevesinde, bayram havasında geçmesi yönünde ilkesel kararlar aldı. Alınan kararlar çerçevesinde delegeler Adana’nın tüm mahallelerinde sandık konularak seçim yoluyla belirlenecek. İl Başkanlığının kontrolünde ilçe örgütleriyle birlikte partideki tüm kesimleri kucaklayan, birleştiren listelerin ve partiyi iktidara taşıyacak kadroların oluşması için ortak çaba gösterilecek. Kongre süreci bir demokrasi şölenine dönüştürülecek ve delege savaşlarına, kavgalarına izin verilmeyecek.

KATILIMCILAR

İl Başkanı Ayhan Barut’un Seyhan Oteli Taşköprü salonunda düzenlediği toplantıya Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Karataş İlçe Başkanı Ersan Aygün, Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin,İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse, Aladağ İlçe Başkanı Zeki Erkan, Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk, Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk katıldı. Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan ise mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadılar.


“KILIÇDAROĞLU ADANA’YA ÖZEL ÖNEM VERİYOR”

Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarını aktaran İl Başkanı Ayhan Barut, Kılıçdaroğlu’nun Adana’yı çok yakından takip ettiğini ve yaşanan gelişmelerle ilgili sık sık arayıp bilgi aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Adana’ya özel bir önem verdiğinin altını çizen Barut, “Genel Başkanımız 2019’da Adana Büyükşehir Belediyesi’ni alacak potansiyelimizin olduğunun bilincinde ve Büyükşehir’i CHP’li yapmamızı istiyor. Üç olan ilçe belediyesi sayımızın da referandumdaki gibi organize bir çalışmayla iki kattan fazla artırılabileceğini inanıyor. Bildiğiniz gibi 2019’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkacak.  Adana’dan da artık 14 değil 15 milletvekili seçilecek. 1 Kasım 2015 seçimlerinin sonuçlarına göre artan bir milletvekili CHP’li oluyor. Bu nedenle Genel Başkanımız 2019’da en az yedi milletvekili çıkarmamızı istiyor. Ayrıca Genel Başkanımız, bu hedeflere il örgütünün önderliğinde güçlü bir örgüt yapısıyla ve parti içinde birliğin, beraberliğin ve bütünlüğün sağlanması durumunda ulaşılabileceğine inandığı gibi, bireysel kaygıların, delege savaşlarının, kavgalarının yaşanmamasını ve örgütü ön planda tutmamızı istiyor” dedi.

“2019 SEÇİMLERİ VAR OLMA MÜCADELESİ”

16 Nisan referandumunun ardından rejimin değiştiğini anımsatan Barut, 2019’da yapılacak seçimlerin Cumhuriyetin ve ülkenin geleceği açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu kaydetti. 2019 seçimlerini “var olma mücadelesi” olarak tanımlayan Barut, yaşama soldan bakan, sosyal demokrasiye, demokrasiye, özgürlüklere, hakka, hukuka, adalete inanan herkesin bireysel kaygılarından sıyrılıp, Türkiye’nin ve çocuklarının geleceği için Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için canla başla çalışması gerektiğini söyledi.

“CHP İKTİDARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLER”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının önündeki en büyük engelin parti içi kavgalar, kısır iç çekişmeler ve bireysel kaygılar olduğunun altını çizen Barut, “Siyasal iktidar bugün, hem CHP’yi hem de Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu aslı astarı olmayan suçlamalarla, yıllarca el ele, kol kola yürüdüğü FETÖ’yle ilişkilendirmeye çalışarak toplumsal muhalefet üzerinde baskı kurmak, susturmak, sindirmek istiyor. Bu tehditlerle ne genel başkanımız susturulabilir ne de Cumhuriyet Halk Partisi. Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Her zaman her koşulda Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlükleri ve adaleti savunmaya, mazlumun ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Böylesi puslu koşullarda yapmamız gereken tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirip bu mücadeleyi dimdik bir şekilde sürdürmektir” diye konuştu.


“CHP’LİLERİN RAKİBİ ASLA BİR CHP’Lİ DEĞİLDİR”

CHP’nin her üyesinin kongre sürecinde bu hassasiyetleri gözetmesi gerektiğini belirten Barut, şöyle devam etti:

“CHP’lilerin rakibi asla bir CHP’li değildir. Bizim rakibimiz Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak isteyen, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını silmeye çalışan, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almak isteyenlerdir. Gerek delege, gerek ilçe başkanlığı gerekse il başkanlığı seçimlerinde göreve kim seçilirse seçilsin partilimiz olacaktır. Gerçek partililik, hangi görev verilirse verilsin o görevi partimizin iktidarı için en iyi şekilde yapmakla olur.  Seçilecek tüm arkadaşlarımız bizim dava arkadaşımızdır, kardeşimizdir, dostumuzdur. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi tesis eden, kadın erkek eşitliğini sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu neferleri olarak kongre sürecinde de tam demokrasinin uygulanması için Adana İl Örgütü olarak elimizden geleni yapacağımızın sözünü bir kez daha veriyorum. Parti içi demokrasinin sağlanması konusunda ilçe başkanlarımıza güvenim tam. İlçe başkanlarımızla, yani örgütlerimizle birlikte seçim sürecini tamamlayacağız. İl başkanlığımızın kontrolünde tüm parti örgütümüzü kucaklayan listelerin, partimizi iktidara taşıyacak kadroların oluşması için birlikte çalışacağız. Gelin bu demokrasi sürecini hep birlikte inşa edelim ve Adana’da siyaset tarihini yeniden yazalım.”

ALINAN İLKESEL KARARLAR

Toplantıda alınan ilkesel kararlara göre;

·         Parti örgütü parti içinde taşınan tüm kimliklerin üzerinde kabul edilecek ve bu anlayış her yerde hakim kılınacak

·         Delegeler Adana’nın tüm ilçelerinde her mahallesinde kurulacak sandıklarda seçim yoluyla belirlenecek

·         Hiçbir şekilde delegeler kapalı kapılar ardında yazılmayacak

·         Mahallelerde parti dinamikleri tek listede uzlaşsa bile o liste yine de oylanacak, uzlaşma iradesine destek verilecek

·         Birden fazla listenin yarışması durumunda, mücadele demokratik kurallar çerçevesinde bir bayram, şölen havasında gerçekleştirilecek. Böylece hem sandık kültürü yerleştirilecek hem de bu süreç bir demokrasi şölenine dönüştürülecek

·         2019 seçimlerinde CHP’nin başarısı için birlik, beraberlik, bütünlük içinde ortak mücadele yürütülecek

·         İl Başkanlığının kontrolünde ilçe örgütleriyle birlikte partideki tüm kesimleri kucaklayan, birleştiren listelerin ve partiyi iktidara taşıyacak kadroların oluşması için ortak çaba gösterilecek

·         Bireysel kaygılarla partinin küçültülmesi önlenecek. “Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun” anlayışla CHP’nin büyümesi yönünde herkes görev yapacak.