Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, hafta sonunda gerçekleştirilecek büyük kurultaya yönelik çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yazılı bir açıklama yaptı.

“ADANA’NIN 32 KURULTAY DELEGESİ OY KULLANACAK”

CHP Adana İl Kongresi’nin 30 Aralık 2017 tarihinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildiğini anımsatan Barut, il kongresinde 28 kurultay delegesinin seçildiğini, doğal delege olan dört milletvekiliyle birlikte Adana İl Örgütü’nün 32 kurultay delegesinin büyük kurultayda oy kullanacağını aktardı.

“CHP EN DEMOKRATİK VE ÖZGÜRLÜKÇÜ PARTİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en özgürlükçü ve demokratik parti olduğunun altını çizen Barut, “İlçe delegelerini bile sandık yoluyla belirleyen tek parti CHP’dir” dedi.

“ADAY OLMAK HER PARTİLİNİN EN DEMOKRATİK HAKKIDIR”

CHP’de biat kültürünün olmadığını hatırlatan Barut, parti üyesi olan herkesin parti organlarına aday olabileceğini, bunun demokratik bir hak olduğunu kaydetti.

“30 DELEGE KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI İÇİN İMZA VERDİ”

Parti tüzüğü gereği ilçe ve il başkan adayı ya da genel başkan adayı olabilmenin tek yolunun delege sayısının yüzde onunun imzasını almak olduğunu dile getiren Barut, “CHP’de aday olmak isteyen  partililerimizin kongre ya da kurultay divanına,  tüzüğümüzün amir hükmü gereği delege sayısının yüzde 10’ununun imzasını taşıyan adaylık önergesini sunması gerekmektedir. 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak büyük kurultayımız öncesinde Adana İl Örgütümüzün 32 delegesinden sadece biri sayın Muharrem İnce’nin adaylığının resmileşmesi için imza vermiştir. 30 kurultay delegemiz ise Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu lehinde imza vermiş ve bu imzalar genel merkezimize teslim edilmiştir. Ayrıca, parti tüzüğünün hükmü gereği, bir delegenin birden fazla kişinin adaylığı için imza vermesi mümkün değildir” diye konuştu.

“31 DELEGE KILIÇDAROĞLU İÇİN OY VERECEK”

Kurultay delegeleriyle birlikte yapılan toplantılarda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek yönünde karar alındığının altını çizen Barut, 32 delegeden 31’inin Kılıçdaroğlu lehine oy kullanacağını bildirdi. Barut, “Toplantılarımızda 31 kurultay delegesi olarak Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı bir sürece imza attığı görüşünde birleştik ve Adana İl Örgütü olarak büyük kurultayda Genel Başkanımızı destekleme kararı aldık. Bir delegemizin diğer adaylardan birinin adaylığı için imza vermesi ve O’nun lehine oy kullanacak olması delegemizin en demokratik hakkıdır. CHP demokrasiye inanan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Delegemizin kararına ve tercihine saygı duyarız. CHP’yi diğer partilerden farklı,  önemli ve özel kılan da budur” şeklinde konuştu.

“PM’YE VE YDK’YE ADANA’DAN TEMSİLCİ VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kurultay delegelerinin bu dönemde her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde ekip ruhuyla hareket ettiğini ifade eden Barut, “Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda Parti Meclisi’ne (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) Adana’dan en az birer temsilci verebilmek için de çalışıyoruz. Çarşaf listeyle yapılacağı öngörülen PM seçimlerinde aday olabilmek için yüzde 10’luk imza şartı bulunmuyor. Partililerimiz verdikleri dilekçeyle aday olabiliyorlar ve 8’i bilim kurulu, 52’si PM üyeliği için 600 civarında adayın yarışması bekleniyor.  Gerek PM’ye gerek YDK’ye temsilci verebilmenin yolunun, az adayla birlik ve beraberlik içinde, yoğun ve etkili bir çalışma gerçekleştirmekten geçtiğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ADANA’NIN GENEL MERKEZ YÖNETİMİNDE TEMSİL EDİLMESİNİ SAĞLAMAK”

Büyük kurultayda gerçekleştirilecek organ seçimlerine aday olan tam partililere eşit mesafede olduklarının altını çizen Barut, adaylığını açıklayan hiç kimseye bu demokratik hakkından vazgeçmesi yönünde bir telkinin sözkonusu olmadığını kaydetti. Barut, “Yaklaşık 600 kişinin kıyasıya yarışacağı PM seçimlerinde, Adana’dan bir temsilci seçtirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Adaylarımızın her biri çok değerlidir ve aralarında ayrım yapmamız, taraf tutmamız gibi bir durum da asla sözkonusu olamaz. Hepimizin ortak amacı Adana’nın genel merkez yönetiminde temsil edilmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.