ADANALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Dün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına, Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri  katılırken, yurttaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

“TÜRKİYE YAŞAMIN HER ALANINDA GERİLİYOR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Adana İl Başkanı Emrah Kozay, 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten siyasal iktidar döneminde Türkiye’nin kuruluş hedeflerinden uzaklaştığına dikkati çekti. Kozay, ekonomiden, dış politikaya, sanattan spora ülkenin yaşamın her alanında gerilediğini kaydetti. 

“TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİL”

Kozay, “Bugünkü kara tablo ne yazık ki Sevr sonrasındaki işgal dönemini andırmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye sahipsiz değildir.  Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, özgürlükten ve bağımsızlıktan asla vazgeçmeyecektir” dedi.

“CHP TARİHTEN ALDIĞI SORUMLULUKLA GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, tarihten aldığı sorumlulukla görevini yerine getirmek için hem Adana’da hem de Türkiye’de canla başla çalıştığını kaydeden Av. Kozay, “ Önce Türkiye anlayışıyla siyaset üreten, olaylara ‘memleket meselesi’ diyerek yaklaşan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara, Sayın Muharrem İnce’yi de Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağız. Türkiye’yi refah, huzurlu, mutlu, çağdaş, yaşanabilir bir ülke haline yine hep birlikte getireceğiz. Hedefimiz Türkiye’yi yeniden kuruluş döneminde olduğu gibi dünyada sözü geçen, güçlü, dinamik, demokratik, laik, adaletli bir hukuk devleti haline getirmektir” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Başarıya ulaşmak için gerekli olan inanca sahip olduklarının altını çizen Av. Kozay, “24 Haziranda kazanmak için çok çalışıyoruz ve milletimize güveniyoruz.  Bu nedenle de diyoruz ki, artık TAMAM. Millet için geliyoruz. Hep birlikte el ele, omuz omuza verip yine hep birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ KARANLIKTAN ÇEKİP ÇIKARMAYA ANT İÇMİŞ ADAYLAR TANITILDI

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in konuşmalarının ardından, CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, ülkeyi karanlıktan çekip aydınlığa çıkarmaya ve ülkenin tüm sorunlarını çözmeye ant içmiş, demokrasiden, özgürlüklerden, haktan, hukuktan, adaletten yana olan, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş milletvekili adayları sırayla kürsüye gelip kendilerini tanıttı.

CHP Adana Milletvekili Adayları

1.       Ayhan Barut

2.       Orhan Sümer

3.       Müzeyyen Şevkin

4.       Burhanettin Bulut

5.       Rıza Mete

6.       Oya Tekin

7.       Osman Berke Duvan

8.       Ertan Karaoğlu

9.       Mustafa Kemal Özkan

10.   Bülent Öğrü

11.   Bülent Maraklı

12.   Berfu Salıcı Yakıt

13.   Sıdıka Halıcıoğlu

14.   Onur Akpınar

15.   Özgür Ulaş Ilgın