İnönü Parkı'nda toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Gençlik Kolu üyeleri,  ifade özgürlüğü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları adına basın açıklamasını okuyan CHP Adana İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Yıldızeli, AKP Hükümeti'nin özgürlükler konusunda 8 yılda ülkeyi getirdiği noktayı, kamuoyuyla paylaşmak üzere toplandıklarını bildirdi.
AKP HÜKÜMETİNİ ÖZGÜRLÜK
DÜŞMANI İLAN ETTİLER
Eli kolu bağlanmak, kalemleri kırılmak istenen Türk halkı ve gençler adına, "Ne güzel olurdu bu ülkeyi yönetmek, hükümeti eleştirenler olmasa" zihniyetiyle hareket eden özgürlük düşmanı AKP Hükümeti'nin, kendisini özgürlükler havarisi olarak gösterdiğini savunan Başkan Mustafa Yıldızeli, "Oysaki, memleketin vaziyeti öyle değildir. 2002'den bu yana basın mensupları ve gazeteciler olmak üzere birçok bilim insanımız, aydınımız, sırf düşüncelerini açıkladılar diye baskı altına alınmış ve susturulmuşlardır. İddianamesi dahi hazırlanmamış suçlamalar ve çeşitli hukuksuzluklarla yurttaşlarımız hapse atılmışlardır" dedi.
İKTİDAR YANDAŞ
MEDYA YARATTI
"Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek, devran dönecek...  AKP, halka hesap verecek", "Aydınlara uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganlarla konuşması sık sık kesilen Başkan Yıldızeli, açıklamasını şöyle sürdürdü: "RTÜK aracılığıyla televizyon kanallarına, gazetelere, radyolara zulmedilmektedir. Basın özgürlüğü açısından düştüğümüz durum içler acısıdır. 'Medya tekelini yıkacağız' deyip kamu kaynakları kullanılarak, yandaş medya yaratmışlardır. Medyada kendilerinden olmayanları işten attırarak, sivil dikta anlayışlarını gözler önüne sermişlerdir".
ÜNİVERSİTELERİ BASKI ALTINA
ALMAYA ÇALIŞIYORLAR
Maliye aracılığıyla küçük esnaftan büyük şirketlere kadar emeği ile ekmeğini kazanmak isteyen herkese baskı uygulandığını savunan Yıldızeli şöyle devam etti: "Fikrini açıklamayan bertaraf olur söylemiyle kendisinden olmayanların yok edileceği söylenerek toplumumuz korkutulmakta, baskı altına alınmaya çalışmaktadırlar. 'Üniversiteleri özgürleştireceğiz' diyerek, YÖK'ü ele geçirmişlerdir. Üniversiteleri baskı altına almışlardır. Referandum süresince hiçbir üniversiteden yorum gelmemesi sizce de garip değil midir? Bugün akademilerimiz, hem bilimsel hem de maddi olarak yok olma aşamasındadırlar".
AKP'NİN KALEMİNİ KIRDILAR
CHP'nin "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" gençliği olarak, Voltaire'in "Düşüncelerinizden nefret ediyor olabilirim ama onları açıklamanıza sonuna kadar saygı duyuyorum" anlayında olduklarını ifade eden Yıldızeli, bu doğrultuda mücadelelerini sürdüreceklerini ve ileri demokrasilerin olmazsa olmaz şartı olan ifade özgürlüğüne karşı yapılan uygumaları kınadıklarını belirterek, "Susturulmaya çalışıyoruz. Bugün burada susmayacağımızı haykırıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı. Açıklamanın ardından gençler, "Daha özgür bir Türkiye için" AKP'nin kalemini kırdılar. Bileklerini siyah bantla bağlayan CHP'li gençler daha sonra sessizce dağıldılar.