CHP Ceyhan İlçe Başkanlığının Referandum çalışmasına CHP AdanaMilletvekili Av. Elif Doğan Türkmen,  Adana İl Başkan Vekili Yüksel Karaslan, önce ki dönem Milletvekili Adayı Mustafa Kemal Özkan ve beraberinde İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ve yönetimi, de destek verdi.
Başkan Aydar ve  beraberindeki yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kollarından oluşan grup vatandaşlara “Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık Sistemini” anlattılar. Ceyhan merkez ilçeye bağlı  Kurtkulağı, Günlüce,  Doruk, Hamdilli, Tatarlı, Çataklı, Burhanlı'da, Köylülere seslenen Başkan Aydar şu ifadelere yer verdi;

"BABAMIZIN OĞLU OLSA BU YETKİLER VERİLMEZ"

Geleceğimiz İçin Hayır Demeliyiz’,16 Nisan’da sandıklardan ‘hayır’ oyu çıkması halinde demokrasinin ve parlamenter sistemin kazanacağını, tek adam rejiminin ise kaybedecek. Yapılmak istenilenin bir rejim değişikliğidir. ‘Anayasa değişikliği referandumunda ülkenin menfaatine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hayrına bir karar verileceğine inanıyorum”
“MÜCADELE SİYASET ÜSTÜ”
Anayasa değişikliğine karşı mücadelenin siyaset üstü olduğunu partiler kavramı olmadığına dikkat çeken  Aydar, “Halkın can ve mal güvenliği yok. Tapuyu bir kişinin üzerine veremeyiz. Bu Recep Tayyip Erdoğan’da da, Kemal Kılıçtaroğlun’da da geçerli. Yarın bir gün partilerin başında da olmayabilirler. Babamızın oğlu olsa bu yetkiler verilmez. Mahkeme, Emniyet, Ordu, Hükümet, MİT, Meclis bir kişiye bağlı olacak. Bu yetkiler ya bir delinin eline geçerse ne olacak. Cumhurbaşkanının yaverlerinden 5 tanesi FETÖ’cü çıktı. AK Parti’de kaç FETÖ’cü var. Yada kaç siyasetçi. Bunun sonucu nereye varacak hiç düşünülmüyor."

“EKONOMİ VE TERÖR VARKEN EVET HAYIR’I KONUŞUYORUZ”

CHP Ceyhan ilçe Başkanı Aydar sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle büyümüş insanlarız. Bugün gelinen noktaya bakın! Şam’da namaz kılacaklardı ya, 3.5 milyon Suriyeli Türkiye’de kılıyor namazı. Dal gibi gencecik fidanlarımız şehit düşüyor oralarda. Aklı başında kim varsa 15 temmuz da FETÖ’nün darbesine karşı tüm siyasiler birlik olmuştu. Meclise atılan bomba 1.5 metre sapmış olsaydı o gece meclisteki herkes ölebilirdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve teröre karşı tüm siyasi görüşler birleşmesi gerekirken bizler bugün Evet-Hayır’ı konuşuyoruz. Bu parti meselesi değil. Kimin yöneteceği de değil. Nasıl yönetileceğiz meselesi. Rejim meselesidir.”

"HUZUR, BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN HAYIR"

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu kaydeden CHP Ceyhan İlçe Başkanı Aydar, "Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlarımızın anayasal haklarının güvence altında olması için "Hayır" diyoruz. AKP’liler terörün Başkanlık Sistemi ile biteceğini söylüyorlar. 15 yıldır iktidardalar neden terör bitmedi. Anayasa değişikliği ile yurttaşlarımızın özgürlüklerini ellerinden almak istiyorlar. Bu değişiklikle ülkemizin sürüklenmek istediği tehlike açıkça ortadadır. AKP insanları kutuplaştırmak istiyor. İşte bu sebeple; huzur için, barış için, demokrasi ve özgürlük için "Hayır" demeliyiz" dedi.
Son olarak PKK’nın ele başı APO’ya değinen Başkan Aydar, “Oslo, İmralı, Dolmabahçe’de PKK’ile çözüm sürecine oturan hükümet bugün, APO canisine esir devlet başkanı muamelesi yapmakta. Düşünün taşının kararınızı verin” dedi.
CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen ise şu ifadelere yer vererek gündemi değerlendirip halka neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı;

 “GELECEĞİMİZİ TEK ADAMIN DİKTASINA TESLİM ETMEYECEĞİZ”
Vatandaşın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği toplantıda konuşan Elif Doğan Türkmen, Şimdi Referandumda halkımız vereceği oy ile bir karar verecek” dedi. Türkmen şöyle devam etti;
“Ya Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkarak HAYIR diyecek, ya da ülkenin tüm geleceğini tek adamın eline, egosuna, kaprisine emanet ederek, ülkeyi bir dikta rejimine teslim edecek. Bugüne kadar yerel veya genel seçimlerde hangi siyasi görüş doğrultusunda hangi partiye oy vermiş olursak olalım, Referandum oylamasında ‘HAYIR” oyu kullanmak zorundayız.
“PARTİLERİN MESELESİ DEĞİL REJİM MESELESİDİR”
Çünkü referandum oylaması bir parti veya partilerin meselesi değil, bir rejim meselesidir. Ülkemizin ve dolayısıyla çocuklarımızın geleceği meselesidir” Anayasa Değişikliğinin ülkenin ve insanlarımızın temel sorunlarına çare üretmeyecek. Halkın dertleri, halkın sorunu, halkın gündemi bu değişikliğin içinde yok. Bu değişiklik ekonomiyi düzeltmeyecek, işsizliğe çare olmayacak, doları düşürmeyecek, terörü bitirmeyecek. Halk ölüyor, acının biri bitmeden diğeri başlıyor. OHAL oldu “OLAĞAN HAL.
“TEK BİR KİŞİYE VE TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE HİZMET ETTİĞİ İÇİN HAYIR”
Anayasa değişikliğine; tek bir kişiye ve tek adam diktatörlüğüne hizmet ettiği için HAYIR.  Bir kişiyi, hem parti başkanı, hem meclis başkanı, hem hükümet başkanı, hem yargının başı yaptığı için HAYIR diyoruz. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, temel hak ve özgürlüklerimizi çöpe attığı için HAYIR diyoruz. Baskının, şiddetin ve terör ortamının kalıcı olmaması için HAYIR diyoruz. Çocuklarımızın barış ve kardeşlik içinde özgürce yaşayabilmesi için HAYIR diyoruz. Ve HAYIR demek durumundayız”
Türkmen'in ardından söz alan Adana İl Başkan Vekili Yüksel Karaaslan ise şu ifadelere yer vererek "HAYIR" için destek istedi. Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü;
“VATANIN, MEMLEKETİN, SELAMETİ İÇİN "HAYIR"
 ‘’Referandumda siyasi partileri değil, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Anayasa referandumuna yönelik "Hayır’da Hayır Vardır, geleceğimiziçin hayır. Günlerdir sokak sokak, ev ev, köy köy dolaşıp. Neden ‘Hayır’ demenin önemini anlatıyoruz. Bu bir siyasi parti hareketi değil. Bizlerin ve nesillerimizin geleceğine yönelik adımdır. Vatanın, memleketin, selameti ve geleceği için atılan bu adım da siz değerli halkımıza büyük görev düşüyor”
“EGEMENLİK MİLLET İRADESİNDEN ALINIP, TEK BİR KİŞİYE VERİLECEK”
 ‘’Oylamaya sunulan anayasa paketi ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen millet iradesini temsil eden bu yetkilerin şimdi ister Sayın Erdoğan olsun, ister Sayın Bahçeli isterse Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olsun, tek kişiye verilmesine ‘Hayır’ diyoruz’’

“MİLLETLE VEKİL ARASINDAKİ BAĞ KOPARILMAK İSTENİYOR”

Anayasa teklifi ile milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmak istendiğini hatırlatan Adana İl Başkan Vekili Yüksel Karaaslan sözlerini şöyle tamamladı;
"Milletvekili sayısını neden 600’e çıkarmak istiyorlar. Bunun sebebini anlatan bir kişi var mı? AKP Başkanlık Sistemi ile milletle vekil arasındaki bağıda koparmak istiyor. Milli İrade’den bahseden AKP Başkanlık Sistemi ile birlikte egemenliği milletten alıp tek adama vermek istiyor. Bu teklifte Başkanın kaç adet yardımcı atayacağını kimse bilmiyor. Seçilen değil, atanan yardımcı ve bakanlar olacak. Bu sistemle Başkan partisinin il Başkanı, akrabasını rahatlıkla başkan yardımcısı yapabilecek ve kimse buna dur diyemeyecek"