Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana’daki ilk seçim bürosunu Ceyhan’da açtı. Partililere birlik-beraberlik mesajları veren CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, “Gün küskünlük, dargınlık, tartışma günü değil, ülkenin birliği, bütünlüğü ve toplumsal barış için CHP çatısı altında birleşme günüdür” dedi.

Ceyhan Çamlıyol’daki seçim bürosunun açılışına CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP İl yöneticileri, milletvekili adayları Burhanettin Bulut, Nesrin Göçhan, Kemal Derin, Yüksel Karaaslan, İbrahim Demir, ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla yöneticileri, partililer ve Ceyhanlılar katıldı.

“GÜN BİRLEŞME GÜNÜ”

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Cumhuriyetin kurucusu ve teminatı olan CHP’nin ülkenin en zor dönemlerinde “Önce Türkiye” diyerek sorumluluk alan parti olduğunu vurguladı. Ülkenin daha önce hiç olmadığı kadar sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Yağ, 1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yaptı. CHP olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarının altını çizen Yağ, “Ülkemizin  geleceği için mücadele ettiğimiz bu günlerde küskünlüklere, dargınlıklara, tartışmalara yer yok. Gün ülkemizin birliği, bütünlüğü ve toplumsal barışı yeniden sağlamak için CHP çatısı altında birleşme günüdür” diye konuştu.

“CHP’Yİ TAKLİT EDİYORLAR”

CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, ülke sorunlarına akılcı çözümler getiren seçim bildirgesini eleştiren siyasi partilerin, 1 Kasım seçimleri öncesinde revize edilen seçim bildirgesini adeta kopyaladığını dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise “İktidara gelemeyeceklerini bildikleri için bugün CHP’yi taklit ediyorlar. CHP 1 Kasım seçimlerine en hazırlıklı partidir. CHP ülke sorunlarını çözebilecek tek partidir” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI GÖRÜP BAŞINIZI ÇEVİRMEYİN”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katılımcılara “Toplumun sorunlarını görüp bu sorunlara müdahil olun” çağrısı yaptı. Tümer, “CHP’li bireyler olarak daha yaşanabilir bir ülke için müdahil olmak zorundayız. Sorunları görüp başımızı çevirmemeliyiz. Milletvekilleri olarak bu sorunların çözümü noktasında göreve hazırız. Günün 24 saati halkımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

“MESELE VATAN, MEMLEKET MESELESİ”

13 yıllık AKP iktidarında ülkenin değerlerini dahi yitirdiğini aktaran CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut ise, “Yakın zamana kadar en güvenilir kurumlarımız vardı. Orduya, polise, hukuka güveniyorduk ama hepsi tarumar edildi, geriye bir tek kaçak saray kaldı. Ancak 7 Haziran’da asla değişmez denilen o dev sallandı. Çünkü ortada vatan, memleket meselesi var. Ülkemize karşı büyük sorumluluğumuz var. İktidar olacağız ve iktidar uğruna kan dökenlerin tahribatına son vereceğiz”  dedi.

“CEYHANLILAR HER DÖNEMDE BARIŞTAN YANADIR”

Dünyanın ilk barış antlaşması olan Kadeş’in Ceyhan’da imzalandığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Adayı Nesrin Ağca Göçhan da, “Ceyhanlılar her zaman barışı sevmiştir. ‘Önce Türkiye’ ve ‘Önce Adana’ diyerek halkımızın desteğiyle iktidar olup barışı sağlayacağız” diye konuştu.

“BAŞKANLIK HEVESİ UĞRUNA ÜLKE KANA BULANDI”

7 Haziran genel seçimlerinde halkın mesajını almayanların başkanlık hevesi uğruna ülkeyi kana buladığını belirten CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Kemal Derin ise, “1 Kasım’da insanın değerini yeniden hatırlatıp, mesajı almalarını sağlayacağız” dedi.

“GELSİNLER ANADOLU’NUN KEMAL’İNDEN EKONOMİ DERSİ ALSINLAR”

7 Haziran seçimleri öncesinde AKP’li Maliye Bakanı’nın CHP’nin asgari ücreti bin 500 lira yapma vaadine “Kaynağını söylesinler CHP’ye oy vereceğim” dediğini dile getiren CHP Adana Milletvekili Adayı Yüksel Karaaslan, AKP’nin 1 Kasım seçimleri için açıkladığı seçim bildirgesine ve asgari ücretin yükseltileceği açıklamasına gönderme yaparak, “Bunlar vaat değil ayıptır ayıp. Gelsinler de Anadolu’nun Kemal’inden ekonomi, hesap dersi alsınlar” dedi.

BARIŞ İÇİN GÜVERCİNLER UÇURULDU

Milletvekili adayı İbrahim Demir de CHP’nin iktidar olması durumunda ilk yüz günde yapacaklarını katılımcılara aktardı.

Konuşmaların ardından barış için güvercinler uçuruldu, seçim bürosunun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Seçim bürosu açılışına Ceyhanlılar büyük ilgi gösterdi.