İstifasını CHP Çukurova İlçe Başkanlığı’na sunan kadınlar, istifalarını baskı verdiklerine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı. Çukurova ilçe binasında düzenledikleri toplantıda istifalarını kendi özgür iradeleri ile verdiklerini vurgulayan yöneticiler, “Emekçi kadınlar hiçbir yerde değiller” söylemini de kabul etmiyoruz. Biz CHP’nin nefer kadınları olarak her daim partimizin emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZİN HER DAİM EMRİNDEYİZ”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Gençlik Kolları başkan ve yöneticilerinin istifasının ardından, kadın kolları yönetiminde 6 yönetici kadının istifası, Başkan Sonay Gültekin Özel tarafından “baskı istifası” olarak iddia edilmişti. İstifalarını sunan kadınlar, Çukurova ilçe binasında yaptıkları açıklamada, baskı ile değil, kendi özgür iradeleri ile bu kararı aldıklarını ifade ettiler.

Kendilerine baskı yapıldığı iddiasını kesin bir dille reddettiklerini belirten kadınların açıklaması şöyle: 
“Bizler kadın kolları yöneticileri ve emekçi partili olarak söylendiği gibi hiçbir kurumun etkisi altında kalmadan yönetimden istifa ediyoruz. Bizim adımıza, “Emekçi kadınlar hiçbir yerde değiller” söylemini kabul etmiyoruz. Biz CHP’nin nefer kadınları olarak her daim partimizin emrindeyiz.”
İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Songül Tarakçıgil, Necla Altındağ, Ümmügülsüm Er, İnsaf Polat, Cansel Zafer ve Handan Öderoğlu’nun istifasıyla, CHP Çukurova Kadın Kolları yönetimi düştü.