Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terörün Türkiye’yi yakıp kavuran, insanların yüreğine kor düşüren ülkenin en önemli sorunu olduğunu belirterek, “AKP kandırıldıkça, insanlarımız ölüyor, halkımız katlediliyor. Her gün ocaklara ateşler düşüyor, analar, babalar evlatsız, evlatlar babasız kalıyor. Gencecik fidanlar toprakla buluşuyor. Teröre ve terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yuman yetkililer, terörü destekleyen, terörden ve akan kandan beslenenler artık hesap vermeli” dedi.
KATILIMCILAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Danışma Kurulu Toplantısı dün Niğdeliler Evi’nde yapıldı. Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

TERÖR SOSYAL BARIŞI BOZDU, EKONOMİYE AĞIR BİR DARBE VURDU
Son siyasi gelişmelerin tartışıldığı ve sandık çevresi örgütlenmesiyle ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı danışma kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan,  siyasi gelişmeler hakkında bir değerlendirme yaparak, 7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan terör saldırılarının ülkenin sosyal barışını bozduğunu, ekonomiye de ağır bir darbe vurduğunu kaydetti. Bu süreçte CHP’nin yapıcı, toplum yararını gözeten, uzlaşmacı ve sorun çözmeye yönelik bir anlayışla hareket ettiğini kaydeden Erdoğan, CHP iktidarının Türkiye’nin içinde bulunduğu açmazdan tek çıkış yolu olduğunu ifade etti.

“BAŞARACAĞIZ, BAŞARMAK ZORUNDAYIZ”
CHP’yi iktidara taşımak için Çukurova İlçe Örgütü olarak yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Erdoğan, sandık çevresi örgütlenmesi konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. CHP’nin kalesi konumunda olan Çukurova ilçesinde CHP oylarını artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, “Başaracağız, başarmak zorundayız” dedi.

“TÜRKİYE KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”
Türkiye’nin karanlık bir dönemden geçtiğini aktaran İl Başkanı Ayhan Barut da, 7 Haziran seçimleri sonrasında yüzlerce insanın terör saldırıları nedeniyle yaşamını yitirdiğini anımsattı. Adana’nın 7 Haziran seçimlerinden 100’e yakın şehit verdiğini belirten Barut, Pazar günü de Hakkari Dağlıca’da 10’u asker 8’i sivil olmak üzere 18 yurttaşın şehit olduğunu ancak AKP iktidarının bu sorunun çözümü için kayda değer bir adım atmadığına dikkati çekti.

“TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ, TERÖRE GÖZ YUMANLARI LANETLİYORUZ”
Barış mitingi için gittikleri Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim katliamının yıldönümü olduğunu anımsatan Barut, “Ankara Garı’nda tek istekleri barış olan 103 yurttaşımızı katleden zihniyeti, ülkemizi bölmek, birlik beraberliğimizi bozmak isteyen ve bunun için de kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden insanları katleden terör örgütlerini, akan kandan beslenen, terörü destekleyen, teröre ve terör örgütlerine göz yumanları şiddetle lanetliyorum” diye konuştu.

“AKP KANDIRILDIKÇA, İNSANLAR ÖLÜYOR, HALK KATLEDİLİYOR”
AKP iktidarının, terör örgütünün birçok kenti cephaneliğe çevirdiği “çözüm süreci” sonunda ve yıllardır el ele, kol kola yürüdüğü Gülen cemaatinin TSK içindeki yapılanmasının darbe girişimi sonrası “Kandırıldık” şeklinde savunma yaptığını hatırlatan Barut, “AKP kandırıldıkça halkımız katlediliyor. Hemen her gün şehit haberleriyle yıkılıyoruz. Her gün ocaklara ateşler düşüyor, analar, babalar evlatsız, evlatlar babasız kalıyor. Gencecik fidanlar toprakla buluşuyor. Teröre ve terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yuman yetkililer, terörü destekleyen, terörden ve akan kandan beslenenler artık hesap vermeli” şeklinde konuştu.

İKTİDAR AYRIŞTIRAN POLİTİKALARINA SON VERMELİ
Terörün vahşet ve barbarlık olduğunun altını çizen Barut,  AKP iktidarının terör örgütlerinin amacına hizmet eden ayrıştırıcı politikalara son verip toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, toplumun sorunlarını çözen bir anlayışa dönmesi gerektiğinin altını çizdi.  

AKP, TBMM’Yİ TERÖR GÜNDEMİYLE TOPLAMALI
“Türkiye, bunları hak etmiyor” diyen Barut, halkın birliğini, beraberliğini bozmayı, ülkeyi bölmeyi hedefleyen terör örgütlerinin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağının altını çizdi. Terörün çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu ifade eden Barut,  AKP iktidarına çağrıda “TBMM’yi terör gündemiyle toplayın ve meclisteki diğer siyasi partilerin de desteğini alarak bu sorunu çözelim” diye konuştu.
Danışma Kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda ilçe örgütünün yaptığı ve yapması gereken çalışmalar hakkındaki görüşlerini aktardılar.