İlçe yönetiminin yaptığı bu atamayla parti genel merkezini yok saydığı öne sürülürken bu atamayla Çukurova ilçede yaşanan sorunlar bir kez daha günyüzüne çıktı.

Her genel kurulundan ya da atamadan sonra ilçe başkanını düşürmek için imza toplama girişiminin yaşandığı Çukurova ilçede, Perşembe akşamı yapılan atamanın genel merkezin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeye aykırı olduğu belirtiliyor.

Çukurova ilçe yönetim kurulunun genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl ve genel sekreter Gürsel Tekin’den habersiz olarak Seyhan belediye başkanı Zeydan Karalar’ın ilçe başkanlığına önerdigi Yüksel Erdoğan’ı bu göreve atadığı iddia ediliyor.

Genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Tekin Bingöl imzasıyla gönderildiği öğrenilen genelgede yerel seçim sürecinde örgütlerde yönetim kurulu üyelikleri yada il ve ilçe başkanlıklarından boşalan yerlerde genel merkezin bilgisi olmadan seçim ya da atama yapılmamasının istendiği belirtiliyor.

CHP il başkanlığının da Çukurova ilçe yönetimine bu atamanın genel merkez kararlarına aykırı olduğu yönünde uyarıda bulnuduğu iddia ediliyor.

CHP genel merkezinin önümüzdeki hafta içinde bu konuyla ilgili birtakım yaptırımlarda bulunacağı da iddialar arasında.