Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık 2016 Cumartesi günü Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 14.00’da gerçekleştireceği miting çalışmaları aralıksız sürüyor.  “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” temalı miting için yoğun bir çalışma yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, ilçe örgütüyle birlikte  geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

100 BİN KİŞİ HEDEFLENİYOR

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya katılan CHP İl Başkanı Ayhan Barut, 100 bin kişinin hedeflendiği mitingin Türkiye’nin karanlık günlerden kurtuluşa giden yolda CHP’ye olan inancı gözler önüne sereceğini söyledi. Barut, tam bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti şiarıyla hazırlanan mitingin “Kurtuluş CHP’de, kardeş kanı döktürmeyeceğiz, Bu vatan bizim, OHAL’e hayır, Ne darbe, ne dikta, tam bağımsız Türkiye, Bu halk bizim, bu vatan bizim, Türkiye hepimizin, Demokratik parlamenter sisteme sahip çıkacağız, Yurtta barış, cihanda barış ve Yaşasın tam bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti” sloganlarıyla inleyeceğini vurguladı.

Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve Zülfikar İnönü Tümer ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 15 Mart 1923’teki Adana seyahatinde sarfettiği “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücud bulmuştur” sözünü hatırlatarak, Cumhuriyet değerlerinin korunması için gerçekleştirilen ilk mitingin Adana’da düzenlenmesinin önemine işaret etti.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
Salonu dolduran tüm katılımcılara içtenlikle teşekkür eden CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, “Yüreklerimizi yakan hangi acı haberle uyanacağımızı bilmediğimiz bir ülkede, hayatta kalmaya çalışıyoruz. Bizler CHP’li kadrolar olarak ne darbe, ne dikta, ne terör yaşansın. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti içinde tam bağımsız Türkiye istiyoruz” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin sorumlu davranarak can güvenliğini tehdit eden, hain saldırılara karşı tedbir almalarını ya da işgal ettikleri koltuklarından özür dileyerek istifa etmelerini beklediklerini dile getiren Erdoğan, “Birliğin, bütünlüğün, dayanışma duygusunun gücünü Kuvay-i Milliye mücadelesinden biliyoruz. Daha geçen hafta cinsel istismar yasası ile tacize-tecavüze, sapıklığa tescil almaya çalışan zihniyete karşı, yiğitçe, mertçe mücadele eden demokrasi güçleri ve kadınlarımızdan biliyoruz. Başta Adana’daki kadınlarımız olmak üzere sonuç alıcı mücadelelerinden ve direnişlerinden ötürü tebrik ediyorum” diye konuştu.


ADANALILARI DAVET ETTİ

Miting için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını kaydeden Erdoğan, kadın kolları ve mahalle komiteleri ile birlikte sosyete pazarında stand kuracaklarını, el ilanı dağıtacaklarını, oto pazarında bu çalışmaları sürdüreceklerini, tüm mahallelerde komiteler, kadın ve gençlik kolları ile tüm yurttaşlara miting duyurusu yapacaklarını, afişleme, el ilanı çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini vurguladı. STÖ’ler, demokratik kitle örgütleri, basın yayın organları ve hemşehri derneklerini ziyaret edeceklerini, anons araçlarıyla sürekli duyuru yapacaklarını, 200 bez afişi hareketli kavşaklara asacaklarını ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı 3 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 14.00’daki “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” mitingine tüm Adanalıları davet etti.

SİNMEYECEĞİZ
Mitingin sadece CHP örgütlerini ve Adana’yı değil, ülkenin geleceğini direkt ilgilendirdiğini vurgulayan Erdoğan, 100 bin kişi ile gerçekleştirilmesi planlanan mitinge tüm halkın çocuklarıyla, eşleriyle gelmesi çağrısında bulundu.  Uğur Mumcu Meydanı’nda Türkiye’ye örnek bir miting yapılacağına inandığını dile getiren Erdoğan, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Adana’dan tüm dünyaya haykıracağız. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, mazlumun ve mağdurun yanında durup kimsesizlerin kimsesi olacağız” dedi.
Toplantının son bölümünde CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve Yüksel Erdoğan, katılımcıların mitingle ilgili sorularına yanıt verdikten sonra salonu dolduranlara el ilanı, broşür ve Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabı dağıtıldı.