Katılımcıların yer yer ayakta izlediği seminerin açılış konuşmasını yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre şu şekilde konuştu: 

Son yıllarda karşımıza çıkan “ Çocuk istismarı” konusu önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Gerek yasaların yetersizliği, gerek ilgili kurumların ilgisizliği, gerekse toplumsal baskılar yüzünden gereken önlemler, gerektiği gibi alınmıyor ya da alınamıyor.

Biz de CHP Çukurova İlçe Başkanlığı olarak partimizin bize yüklediği sosyal sorumluluk gereği ilçemizde gerek partililerimizi, gerekse kamuoyunu  “Çocuk İstismarı” konusunda bilgilendirme çalışmaları başlattık. Konuyla ilgili Eğitim Psikolojisi Uzmanı, Aile ve Bağımlılık Danışmanı Sayın Zeynep Serap Baltacı’dan istediğimiz yardım ve destek fazlasıyla karşılık buldu; kendisine yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum ve sözü konunun uzmanı Sayın Zeynep Serap Baltacı’ya bırakıyorum dedi.

Çocuk İstismarı

Sözlerine” Öncelikle İlçe Başkanımız Sayın Zihneti Emre’nin Çocuk İstismarı konusuna duyarlılık göstererek kamuoyu bilgilendirme çalışmaları başlatmasından dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim; çünkü kendisinin de dile getirdiği gibi konu gerçekten çok önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir” diyerek başlayan Eğitim Psikolojisi Uzmanı, Aile ve Bağımlılık Danışmanı Zeynep Serap Baltacı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Çocuklarımız bizlerin her şeyi olduğu gibi bu toplumun da geleceğidir. Onları korumak, doğru ve sağlıklı bir şekilde yetiştirmek bizlerin öncelikli görevidir. Ailenin çocuklar için, çocuklarının geleceği için yapması gerekenleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım diyerek konu ile ayrıntılı bilgiler paylaştı.


Yaklaşık bir saat süren seminerde; Çocuk İstismarı Çeşitleri, İstismara Uğrayan Çocukların Sessiz Kalma Nedenleri, Çocuklarda Cinsel İstismarın Belirtileri, İstismara Uğrayan Çocukların Bunu Açıklaması Durumunda Çocuğa Nasıl Yaklaşılması Gerektiği, Cinsel İstismar İle İlgili Doğrular Yanlışlar, Çocuğa Yönelik istismarı Fark etmenin Neden Zor Olduğu, Kimlerin İstismar Bildiriminde Bulunabileceği, Çocuk İstismarı veya İhmalini Nasıl İhbar Edebileceğini, Çocukları İstismardan Korumak ve Çocuk İstismarıyla İlgili Mücadele Etmek İçin Nelerin Yapılması gerektiği konularında ayrıntılı bilgiler paylaşan Eğitim Psikolojisi Uzmanı, Aile ve Bağımlılık Danışmanı Zeynep Serap Baltacı sağlıklı bir toplum için sağlıklı çocukların yetişmesi gerekir diyerek sözlerini tamamladı.