ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 3 Aralık’ta Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” Mitingiyle Adanalıların korku duvarını yıktığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise, CHP’nin bütün kaleleri ve ordusu zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş ülkenin son kalesi olduğunu belirterek, “Şu anda CHP, birçok farklı görüşten insanın tek umudu” dedi.

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı dün Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

KATILIMCILAR

Açış konuşmasını yapan İl Başkan Ayhan Barut, il örgütünün önceki danışma kurulundan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. 3 Aralık’taki “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” Mitingine de değinen Barut, Adanalıların mitingde, AKP iktidarının baskıcı, ötekileştiren, ayrıştıran politikalarına ve 15 Temmuz Darbesine karşı “dur” dediğini kaydetti.

İL ÖRGÜTÜ BAŞARILI BİR SINAV VERDİ

Mitingin demokrasiden, bağımsızlıktan, özgürlüklerden, Cumhuriyetten yana olan Adanalıların seslerini yükseltebilmelerine olanak sağlaması açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Barut, il örgütünün mitingin düzenlenmesi konusunda oldukça büyük ve uyumlu bir ekip çalışması gerçekleştirerek başarılı bir sınav verdiğini belirtti.

“ADANALILAR KORKU DUVARINI YIKTI”

Barut, “Bu mitingde gösterdiğimiz başarı diğer illerde yapılacak mitinglerin de önünü açmıştır. Bir hafta önce Adana valiliğine yapılan bombalı araç saldırısının, yani terörün gölgesinde, güvenlik endişesinin üst seviyede olduğu bir dönemde, yerel ya da bir genel seçim sözkonusu olmadığı halde buraya bu kadar yoğun katılımın olması büyük değil, çok büyük bir başarıdır. Adanalı yurttaşlarımız AKP’nin baskıcı anlayışına ve terör tehdidine karşı korku duvarını yıkıp geçmiştir” diye konuştu.

“ADANA MİTİNGİ TOPLUMSAL MUHALEFETİ ORTAK PAYDADA BULUŞTURDU”

Adana mitinginin en önemli özelliğinin; toplumsal muhalefeti ortak paydada buluşturması olduğunu ifade eden Barut, “Yani, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik Cumhuriyete bağlılığımızı, dayanışma duygumuzu güçlendirmesidir” şeklinde konuştu.

“CHP, TÜRKİYE’NİN VİCDANIDIR”

Bu özellikleri ve başarılı olması nedeniyle havuz medyasının aslı astarı olmayan ithamlarla mitinge gölge düşürmeye ve CHP’yi karalamaya çalıştığına işaret eden Barut, şöyle devam etti:

“Attıkları çamur kendi yüzlerine yapışıp kalacak. Çünkü CHP, çağdaşlık, Cumhuriyetin korunması yolunda ülkemizin teminatıdır. CHP hiçbir ayrım yapmadan, hangi görüşe sahip olursa olsun toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, birleştiren yegane partidir. CHP bu ülkenin vicdanıdır. CHP, büyük önderimiz ve partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün izinde yürüyen, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkıp, koruyan, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlığında olan tek partidir. İşte bu yüzden başaramayacaklar”

“CHP, SON KALE”

Adana mitinginde emeği geçen herkese teşekkür eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da CHP’nin ülkenin geleceği açısından önemine vurgu yaptı.  Altıok, “Cumhuriyet Halk Partisi bugün,  bütün kaleleri ve ordusu zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş ülkenin, Cumhuriyetimizin son kalesi. Şu anda CHP, birçok farklı görüşten insanın da tek umudu” dedi.

“HERKES İÇİN EŞİTLİK, HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE DEVAM ETMELİYİZ”

Farklı siyasi partilerin dahi ülkenin kemikleşmiş kritik öneme sahip sorunları çözebilecek tek parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni gördüğünün altını çizen Altıok, “Bu noktada CHP’ye ve CHP’lilere düşen kendi öz değerleri ve diliyle konuşup, daima sol ve sosyal demokrasinin değerlerine dayalı bir tutum sergilemek, herkes için eşitlik, herkes için özgürlük mücadelesine devam etmek” ifadelerini kullandı.