Adanahabermerkezi.com

CHP'deki en ufak farklı söylemin bile yandaş medyada olaymış gibi gösterilmesi artuık sıradanlaşırken, son olarak Adana'daki delege seçimindeki heyecanın farklı olarak yansıtan yandaş medya tepki çekmişti. 
Ancak yandaş medyanın,  CHP'deki en küçük farklı görüşü "Skandal" olarak verirken, "başta Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan gönderilmesi olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı Ak Partili il başkanlarının istifalarının istenmesine ses çıkarmaması "Milli irade" anlayışını ortaya koydu.

Dün Melih Gökçek ile ilgili istifa iddiası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’a sorulmuş o da “Ben hükümet sözcüsüyüm, onu parti sözcüsüne sorun” şeklinde karşılık vermişti. Bugün Ankara’da gazetecilere konuşan AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise “Basında çıkan haberler doğru değil. Belediyelerle ilgili de bir yenilik çalışması yürütülüyor ancak şu ana kadar istifası istenen kimse yok” dedi.

ERDOĞAN’A SORULDU: YOK AMA OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ

Ünal bu açıklamayı yaptığı dakikalarda ise gazeteciler aynı iddiayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordu.
TBMM’deki grup toplantısı sonrası kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifasının istendiği iddiaalarının sorulması üzerine “Mahir Bey gerekli açıklamayı yaptı. Partimizin bütün kurumlarıyla birlikte herhangi bir birim belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire süreç içerisnde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle birşey önünüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişim dönüşümü seçime kadar yaşıyoruz, yaşacağız. Bu metal yorgunluğu dediğimiz konu tüm bunları kapsayan konu. Bu noktada da çok daha diri dinamik güçlü bir yapıyla seçimlere hazırlanıp geleceğiz” diye konuştu.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Damadı geçtiğimiz ay FETÖ'den tutuklanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, görevinden istifa etti. Keleş, Türkiye'nin gündemine 650 bin TL'ye aldırdığı makam otomobiliyle ve buna yaptığı "Diğer başkanlar Mercedes'le, Audi ile gezerken ben Passat'la mı geleyim" savunmasıyla da gelmişti.

ADANA'DA BENZER DURUM YAŞANIR MI?
Ak Parti bunlar yaşanırken Adana'da benzer durumun yaşanaıp yaşanmayacağı merak konusu. Adana'da Fikret Yeni'nin yeniden aday olmayacağı konuşulurken Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'in durumu merak ediliyor.