Raporda AKP’nin tek başına iktidar ve başkanlık hedefleri doğrultusunda terör olaylarından propaganda unsuru olarak nasıl faydalandığı bizzat AKP yetkililerinin söylemlerinden örnekler verilerek anlatılıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın sorumluluğundaki CHP Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi, 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından günümüze kadar yaşanan terör olaylarının bilançosunu çıkardı. “AKP’nin ‘Terör’le Aldatmacası! Ya Başkanlık Ya Kaos” adıyla kitapçık haline de getirilen ve kamuoyuna dağıtılacak olan raporda 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan önemli terör saldırılarına dair bilgiler bulunuyor. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, AKP’nin büyük güç kaybederek çıktığı 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra sanki tek bir merkezden düğmeye basılmışçasına başlayan ve peş peşe yaşanan terör saldırılarının ülkede ciddi endişeye yol açtığını hatırlatarak, ‘Aynı günlerde sanki 2002’den beri Türkiye’yi yöneten kendileri değilmiş gibi AKP çevrelerinde ‘Tek başına iktidara gelmemeleri halinde terörün daha da tırmanışa geçeceği, istikrarın bozulacağı’ söylemleri dillendiriliyordu. Raporumuzda AKP’li yetkililerin bu konudaki söylemlerine de yer verdik. Halkı terör ve istikrar bozulur tehditleriyle korkutarak 1 Kasım 2015 seçimlerinde tek başına iktidara gelen AKP iktidarı, Türkiye’ye ne istikrar getirdi, ne de terörü bitirebildi. Tersine terör daha da tırmandı, istikrar daha da bozuldu” dedi.
“AKP, BAŞKANLIK GELİRSE TERÖR BİTER YALANIYLA TOPLUMU BİR KEZ DAHA ALDATMAYA ÇALIŞABİLİR”
AKP’nin bir kez daha toplumu terörle aldatmaya hazırlandığını belirten Cankurtaran şözlerini şöyle sürdürdü: “AKP, şimdi de referandum öncesinde Başkanlık sisteminin gelmesi halinde terörün biteceği yalanıyla toplumu bir kez daha aldatmaya çalışmaktadır. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un ‘Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler’ açıklaması AKP’nin aynı aldatmacayı bir kez daha kullanmak istediğini gösteriyor. 15 yıldır bitiremedikleri terörün şimdi tek adam iktidarında biteceğini öne sürmek halkın zekasıyla alay etmektir. Tam tersine tek adam iktidarı, toplumsal gerilimi daha da tırmandırabilir. Asıl tek adam rejimine güçlü bir şekilde ‘Hayır’ denilmesi halkımızın demokrasiye bağlılığını göstereceğinden teröre karşı verilecek en net cevap olacaktır. CHP olarak AKP’nin halkımızı bir kez daha terörle aldatmasına izin vermeyeceğiz ve raporumuzu tüm ülkeye dağıtacağız.”